Lärare i klarinett till Kulturskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Kulturskolan i Halmstad är en attraktiv arbetsplats med drygt 50 medarbetare och cirka 2200 aktiva kursdeltagare. Vi vänder oss till barn och unga boende i Halmstads kommun och har ett brett utbud av olika kulturaktiviteter.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare på 80% för undervisning på klarinett, och med saxofon som biinstrument. Tjänsten innehåller rekrytering, undervisning enskilt och i grupp, ensembleledning inom en stor orkesterverksamhet och samarbeten kring orkestrarna.
Du kommer vara del av blåsarbetslaget, ha många nära samarbeten med flera kollegor och du kommer, tillsammans med oss, att ha ett stort fokus på orkesterverksamheten. Rekrytering sker ute på kommunens skolor och därför krävs det körkort och tillgång till bil. Tjänsten är fördelad på fyra dagar, och arbetet ligger på eftermiddagar, kvällar och vissa helger.

Kvalifikationer

Du som söker har:
- Pedagogisk och/eller konstnärlig musikhögskoleutbildning med klarinett som huvudinstrument, eller annan motsvarande utbildning/erfarenhet på klarinett. Erfarenhet av ensembleledning. Erfarenhet av att undervisa på saxofon (biinstrument).

Det är meriterande om du dessutom har:
- Erfarenhet av att undervisa på kulturskola
- Kompetens inom andra ämnen/instrument i kulturskolan

Du är en person med ett stort engagemang som sätter elevernas utveckling och intresse i första rummet. Du är självgående, drivande och tar stort ansvar för din uppgift. Ett engagerat och vänskapligt kollegium hälsar dig välkommen.

Körkort och tillgång till bil erfordras.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid 80%
Tillträde
Tillträde 9 januari 2023. Omfattning: Deltid, 80%. Möjlighet till heltid kan diskuteras.
Publicerad
2022-08-23
Ansök senast
2022-09-26

Upplysningar

  • Peter Bäckström
    Kulturskolechef
    Telefon: 0790 604813
  • Peter Skoog
    Lärarförbundet
    Telefon: 070-882 77 29

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00710Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!