2 socialrådgivare till enheten behandling barn, barn och ungdomsavdelningen

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen arbetar för att ge stöd och hjälpa barn, ungdomar, familjer och personer med funktionsnedsättning eller beroendeproblem. Vi arbetar även med uppsökande och förebyggande insatser. Grundläggande för oss är att vi bemöter varandra på ett respektfullt sätt – såväl våra brukare som oss medarbetare emellan.

Arbetsuppgifter

Välkommen till en arbetsplats som gör skillnad!
Öppenvården på barn och ungdomsavdelningen består av två enheter, familjebehandling behandling barn (0 - 10 år) och behandling ungdom (11 - 20år). Tillsammans delar vi på ett intensivt familjebehandlingsteam. Båda enheterna arbetar utifrån ett systemiskt och familjeorienterat perspektiv där vi har samtal med både barn, ungdomar och föräldrar. Inom öppenvården finns även ett MST-team samt socialrådgivare som arbetar med samtalsbehandling på kriscentrum- våld i nära relation.

Vi erbjuder professionell och personlig utveckling och en arbetsplats med god sammanhållning med ett tillåtande och öppet arbetsklimat. Förvaltningen har ett aktivt samarbete med Halmstad Högskolas kompetensplattform för kontinuerligt lärande där du har möjlighet att delta med din erfarenhet och kunskap för socionomutbildningen vid Halmstad Högskola. Enheten erbjuder regelbunden handledning genom extern handledare och medarbetare arbetar strukturerat och aktivt med Feedback Informed treatment (FIT) för återkoppling och vara i ständig dialog med dem vi arbetar med utifrån behandlingsuppdraget. Inom hela avdelningen arbetar vi med Signs of Safety och MI.

Vi söker nu 2 socialrådgivare till vårt intensiva familjebehandlingsteam där vi arbetar mer flexibelt, praktiskt och i samverkan med familjen, det privata nätverket samt ansvarig socialsekreterare. Mestadels av arbetet utförs i familjens hem. Vi söker dig som är flexibel, positiv och har ett stort engagemang och tycker om att möta människor med olika bakgrund och livserfarenheter. Du behöver kunna arbeta självständigt såväl som arbeta i team och känna dig bekväm med att organisera och strukturera olika behandlingssituationer. Du behöver även kunna se familjers situationer utifrån ett helhetsperspektiv. Vid behov arbetar vi med andra viktiga personer i familjen och barnets/ungdomens övriga nätverk ex. förskola, skola samt BUP.
För att trivas i rollen som socialrådgivare behöver du vara trygg i dig själv och ha god samarbetsförmåga och möjlighet att arbeta inom ramen för vårt flextidsavtal, kl. (06;00 - 19;00), dvs vid behov arbeta vid något tillfälle utanför kontorstid.

Kvalifikationer

Socialrådgivare - Krav
Socionomutbildning eller annan högskoleutbildning om arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Vi söker dig som har erfarenhet av familjebehandlingsarbete och meriterande är Steg 1-utbildning i familjeterapi.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Krav B-körkort

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Efter överenskommelse eller 1 september 2024
Publicerad
2024-02-09
Ansök senast
2024-03-08

Upplysningar

 • Bo Johnsson
  Enhetschef
  Telefon: 0721-519657
 • Klara Rydhög
  Vision
 • Anders Wessfeldt
  SSR
  Telefon: 035-13 85 94

Ansökan

Referensnummer
C177118 - 2024Ansök

Övrig information

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.
Halmstads kommun erbjuder friskvårdskort.