• Halmstads webbplatser

Speciallärare eller grundskollärare åk F-3 till Nyhemsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Nyhemsskolan ligger i kommunens östra delar och har en mångfald av elever. Hela skolan har ett språkutvecklande arbetssätt där alternativa kommunikationer är en naturlig del av vardagen. Vi använder oss av både TAKK och GAKK. Tillgänglighet och inkludering är starka ledord. Skolan är nyrenoverad och tillbyggd, här möter det gamla genuina det nya. Idag har vi ca 250 elever.
På skolan finns kommunens språkprofil där elever från andra område har möjlighet att ansöka om en plats. Vi har ca 5–6 platser i varje åldershomogen grupp. Eleverna går inkluderade i våra gula grupper. I grupperna går ca 22–24 elever med en ansvarspedagog som förstärkning. Ansvarspedagogens uppgift är att möjliggöra inkluderingen och tillsammans med mentor planera och genomföra undervisningen. Kriteriet för att gå i profilen är en logopediskbedömning som visar på generell språkstörning av grav karaktär samt utesluter andra överliggande diagnoser. Språkprofilen fortsätter upp på Östergårdsskolan.
På Nyhemsskolan har vi sedan ett läsår tillbaka startat en särskild undervisningsgrupp (SUND). Då vi upplever att ett antal av våra elever har stora behov av undervisning i ett mindre sammanhang, har vi prioriterat denna insats på skolan. I SUND gruppen arbetar två speciallärare som delar på ansvaret över veckans dagar, de arbetar tillsammans med fyra elevresurser och har ansvar för en elevgrupp på 6-10 elever.

Arbetsuppgifter

Vi söker en utbildad speciallärare/grundskollärare åk F-3 till Nyhemsskolan.
Vi söker i första hand en utbildad speciallärare med inriktning språk-, skriv och läsutveckling/matematikutveckling. För att trivas i rollen som speciallärare hos oss behöver du ha tydliga tankar om hur elever i behov av särskilt stöd ska kunna optimera sin utveckling och sitt lärande. Som speciallärare ser vi dig som en viktig länk i vårt skolutvecklings- och systematiska kvalitetsarbete tillsammans med rektorer.
Specialläraruppdraget handlar om, att tillsammans med arbetslagets pedagoger, arbeta förebyggande och målinriktat för att skapa goda undervisnings- och lärmiljöer utifrån våra styrdokument med särskilt fokus på språk-, skriv och läsutveckling /matematikutveckling. Detta speciallärarstöd kan framför allt ges genom att se över (kartlägga) elevens/ klassens/ skolans hela lärandesituation samt att föreslå och arbeta med åtgärder som gynnar elevens/ klassens utveckling och lärande. Detta kan ske i huvudsak genom intensivträning i elevers språk-, skriv och läsutveckling/matematik, men även handledning till lärare och elevresurser.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
Att tillsammans med övriga lärare i arbetslaget arbeta målinriktat för att skapa en god undervisnings- och lärmiljö i skolans SUND grupp.
Att handleda lärare/resurspedagoger vid kartläggning och undervisning av elever i behov av särskilt stöd inom språk-, skriv och läsutveckling /matematikutveckling på grupp eller individnivå.
Att utveckla arbetet med stödinsatser och vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor kopplat till läs- och skrivutveckling/matematikutveckling för rektor, kollegor, vårdnadshavare och andra berörda.
Initialt kommer det vara viktigt att du gör dig delaktig i skolans organisation och kultur samtidigt som du genomför den undervisning med elevgruppen och handledning av personal som du förväntas utföra.

Kvalifikationer

Utbildad speciallärare med språk-, skriv och läsutveckling /matematikutveckling. (behörighet till de årskurser tjänsten är riktad) eller legitimerad grundskollärare med goda erfarenheter av barn med behov av särskilt stöd.
Du har förmågan att kunna leda och är kommunikativ. Du har lätt för att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång.
Du har en analytisk förmåga och ser problemlösning som del i din vardag.
Du är behörig i svenska/svenska som andra språk samt i matematik.
Du gillar att dela med dig av dina erfarenheter och du gillar att utmana andra och att själv bli utmanad.
Du är en lagspelare och ser vinster med en bredd av kompetenser.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-07-04
Ansök senast
2024-08-11

Upplysningar

 • Carina Oxelborn
  Biträdande rektor
  Telefon: 0766-95 64 04
 • Anette Nyd Lind
  Rektor
  Telefon: 072 243 29 33
 • Sveriges Lärare expedition
  Telefon: 035-137997

Ansökan

Referensnummer
C201223 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!