Grundskollärare i idrott och hälsa till Haverdals byskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Haverdals byskola är en F–5 skola med cirka 150 elever varav ungefär 100 elever går på skolans fritidshem. Skolan har en inspirerande utemiljö och ligger i närheten av hav och natur. Haverdals byskola är certifierad som en skola för hållbar utveckling. För skolan handlar det om att ha ett tydligt fokus på den hållbara eleven, det hållbara lärandet och den hållbara miljön. I verksamheten blir detta synligt genom ”de tio goda vanorna” som grund samt Haverdalsmodellen.

Ledorden från Haverdals byskola är:
-Med lärandet i fokus – vi bygger en skola där människor växer genom lärande, nyfikenhet, kreativitet och samverkan.
-Vår skola – vi är en skola där människor möts med ömsesidig respekt och omtanke.
-En skola för alla – vi skapar en atmosfär som ger lust att lära genom aktivitet, gemenskap och ansvar.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med undervisning i ämnet idrott och hälsa i årskurserna F-5. Du möter varje elev i sin kunskapsprogression och bidrar till att utveckla lärmiljöer som uppmuntrar elevers lärande, delaktighet och inflytande.

På vår skola är det viktigt att skapa en god och tillgänglig lärmiljö för alla elever och att ha förmågan att anpassa undervisningen efter elevernas styrkor, behov och förutsättningar. Du är trygg i din yrkesroll och är en tydlig och strukturerad ledare. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen motivera dem att utvecklas så långt som möjligt.

Du utbildar och stöttar eleverna i deras sociala och kunskapsmässiga utveckling. Skolans närhet till hav och natur inbjuder till såväl utepedagogik som eftertanke. Du utmanar elever att ta egna initiativ, utveckla sina intressen och ta ansvar för sig själv och andra genom aktivt elevinflytande och delaktighet.

Du har lätt för att samarbeta och ser kollegiet som en tillgång. Tillsammans med kollegiet planerar, genomför, utvärderar och utvecklar ni undervisningen utifrån skolans styrdokument och mål. Tillsammans skapas de bästa förutsättningarna för varje elev i en trygg och tillitsfull miljö.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med behörighet i idrott och hälsa i årskurs 1-6.

Din undervisning bygger på forskning och beprövad erfarenhet. Du har god insikt och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa god lärandemiljö åt eleverna. Som person är du positiv och flexibel och du har alltid eleven i fokus. Du har ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor där varje möte räknas.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid / deltid 80-100%
Tidsbegränsad till
2023-06-14
Tillträde
Vikariat till och med 14 juni 2023 med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde i februari 2023 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-11-17
Ansök senast
2022-11-27

Upplysningar

  • Linda Bellvik
    Rektor
    Telefon: 0767-23 46 36
  • Lärarförbundet
    Central expedition
    Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/01034Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!