Grundskollärare åk 4-6 till Söndrumsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Söndrumsskolan är en F-9 skola som ligger i västra delen av Halmstad, nära till hav och natur, med cirka 880 elever. I åk F-5 går just nu ca 335 elever.
Skolans enheter är fördelade på flera olika mindre hus vilket skapar en känsla av småskalighet och tillhörighet. Hos oss trivs man och har studiero vilket syns i våra resultat. Skolans utemiljö och direkta närhet till naturen möjliggör många olika aktiviteter, både för lärande och rekreation.

Vår vision är ”Med trygghet, kunskap och trivsel lyckas vi tillsammans” vilket för oss självklart omfattar både elever och personal. Hos oss behöver man aldrig känna sig ensam! Visionen innebär att vi varje dag strävar efter att våra elever ska känna sig trygga, ska få goda möjligheter att tillgodogöra sig kunskaper och att de ska trivas i skolan och på fritidshemmet. Det arbetet är inget ensamarbete, utan ett arbete som vi på Söndrumsskolan gör tillsammans.

Vi söker nu en grundskollärare till vårt team i åk 4-6, gärna med så bred ämneskompetens som möjligt men framför allt i svenska, matematik, no, so och teknik.
Som lärare är du skicklig på att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor, har ett tydligt ledarskap, planerar och strukturerar undervisningen med en tydlig medvetenhet och har förmågan att skapa ett lustfyllt lärande som utgår från våra styrdokument, men även från elevernas erfarenheter och intressen. Du behöver kunna kartlägga lärmiljön och elevernas förutsättningar för att sedan planera och strukturera undervisningen så att eleverna får utvecklas till sitt bästa jag.

Varmt välkommen med din ansökan till oss på Söndrumsskolan!

Arbetsuppgifter

Som lärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med ditt arbetslag och övriga kollegor planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.
Du kommer att arbeta som mentor i årskurs 5 under vårterminen.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i åk 4-6 i teoretiska ämnen.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 9 januari 2023.
Publicerad
2022-11-16
Ansök senast
2022-12-09

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/01030Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!