• Halmstads webbplatser

Grundskollärare F-6 till Åledsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Åled är i en expansiv fas med många nya hus- och lägenhetsbygge på Himmelkulla, precis bredvid skolan, ca tio minuters bilväg från Halmstad. Åledsskolan har elever från 6-13 år, F-klass till åk 6. Fritidsverksamhetens två avdelningar är integrerade i skolan. Åledsskolan är en liten trivsam skola där verksamheten inspireras av att vi har naturen in på knutarna och det ger oss rika möjligheter till friluftsliv. Åledsskolan har ett kvalitativt EHT team som har många spännande projekt igång, de jobbar sammansvetsat så att det gagnar alla elever. Skolan har blivit utnämnd till Halmstad Kommuns bästa arbetsplats för ett par år sedan. Kollegiet är ett gäng som ställer upp för varandra i och det skapar en unik vikänsla på arbetsplatsen.

Åledsskolan är en F-6 skola med ca 270 elever.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är grundskollärare åk F-6
Läsåret 24/25 kommer innebära att du undervisar i förskoleklass och följer därefter klassen upp i nästa årskurs. I tjänsten ingår mentorskap och du kommer att ha ett nära samarbete med andra lärare.

På Åledsskolan strävar vi efter att ha en undersökande undervisningskultur där vi är nyfikna, utmanar varandra och provar tillsammans. Vi värnar om tillitsfulla relationer, bemöter varandra med respekt och omtanke och ser olikheter som en styrka. Det professionella lärandet kännetecknas av en undervisningskultur där vi är nyfikna på vår egen praktik kopplat till forskning och beprövad erfarenhet. För oss handlar det om att utveckla skolan så att elevernas mångsidiga utveckling och lärande är i balans med hälsa och välmående, samt att lärare kan tillägna sig kunskap om undervisningsmetoder som gör skillnad för eleverna.

Du har stort intresse för människor och har en god förmåga att samarbeta och skapa goda relationer. Du är flexibel, lösningsinriktad och lyhörd för elevers individuella behov och förutsättningar. Du är lugn, pedagogisk och har stort tålamod. Du planerar och anpassar självständigt undervisning och lärmiljö utifrån elevers individuella behov och skapar bästa möjliga förutsättningar för inkludering och lärande. Du har ett positivt förhållningssätt till arbetet och är tydlig i din kommunikation.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med behörighet att undervisa i åk F-6 Du kan vara utbildad F-3 lärare eller åk 1-7. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 2024-08-06. Tjänsten är en ferietjänst. Tjänsten kan komma att inledas med en provanställning
Publicerad
2024-05-07
Ansök senast
2024-05-21

Upplysningar

  • Annika Palm
    Rektor
    Telefon: 070-8907162
  • Sveriges Lärare expedition
    Telefon: 035-137997

Ansökan

Referensnummer
C192091 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!