HR-specialist med inriktning Employer Branding

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

HR-avdelningen har i uppdrag att styra, samordna, följa upp och stödja förvaltningarnas och bolagens arbete inom områdena medarbetarskap, ledarskap, kompetens, hälsa och arbetsmiljö samt lön och villkor.

Ta tillfället i akt att forma morgondagen med oss! Vårt mål är att skapa en god välfärd för våra invånare och söker nu en driven och innovativ Employer Branding specialist. Du kommer vara en del av en värdedriven verksamhet med en god arbetsmiljö och en organisationskultur som är baserad på tillit, ansvarstagande och respekt. Vi har en inkluderande kultur där vi välkomnar dig att vara dig själv och vi hyllar oliktänkande och förmåga att bryta ny mark. Men det viktigaste är att du kommer att vara med och skapa en ännu bättre framtida välfärd.

Har du erfarenhet av Employer Branding och vill arbeta tillsammans med oss för att nå ut ännu bättre till alla kandidater som kan trivas, utvecklas och passa in i vår värdebaserade kultur? Har du ett starkt intresse för sociala medier och koll på vad som är på gång? Gillar du att vara med där det händer, träffa studenter och medarbetare, arbeta operativt och nära oss som rekryterar? Då kanske du är vår nya kollega på HR-avdelningen!

Vi befinner oss i början på vår förändringsresa och söker dig som vill ta möjligheten att vara med på den resan. Som Employer Branding specialist kommer du vara en viktig del i marknadsföringen av Halmstads kommun som arbetsgivare. Vi är i en fas där vi behöver växla upp och bidra till att utveckla samarbetet mellan attrahera, rekrytera och bibehålla talanger. Här får du möjlighet till utveckling och påverkan och tillsammans sätter vi ramarna för vårt arbete framåt.

Arbetsuppgifter

Som Employer Branding specialist kommer du ha ansvar för att identifiera och nå ut till både våra framtida medarbetare och de medarbetare som redan arbetar hos oss. Du kommer leda, samordna och gå i spetsen för det operativa arbetet med Halmstads kommuns Employer Branding.
En viktig del av arbetet är att låta omvärlden veta vad som gör Halmstads kommun speciellt och varför olika målgrupper ska välja att arbeta hos oss för att utvecklas och arbeta med värdeskapande uppdrag. Detta görs genom aktiviteter på sociala medier, marknadsföringskampanjer, rekryteringsinitiativ, evenemang och universitetssamarbeten så som Halmstad hjärta student, som är ett samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Halmstad Studentkår och Halmstads kommun. Dina arbetsuppgifter är av varierande karaktär och tyngdpunkten kommer att ligga på att leda och samordna kommunens Employer Branding-arbete som består av:

• Vara nyckelperson på mässor med ansvar för monter, material, innehåll m.m.
• Skapa och arrangera studentevent av högsta kvalité och samordna VFU-platser
• Aktivt bevaka marknadsutvecklingen samt initiera relevanta analyser och omvärldsbevakning.
• Vara uppdaterad på de senaste trenderna inom sociala medier och digital kommunikation
• Utveckla och kvalitetssäkra vårt Employer Brand i alla våra kanaler
• Utveckla vår webb och intranät för att ge rätt stöd till organisationens chefer och HR och medarbetare.
• Ta fram marknadsföringsmaterial tillsammans med kommunikationsavdelningen
• Arbeta med att identifiera blivande toppkandidater
• Planera och koordinera övergripande marknadskommunikationsaktiviteter kopplade till rekrytering.
• Kontinuerligt utvärdera, utveckla och förvalta arbetsprocesser.

Som Employer Branding specialist kommer du även stödja i planeringen och utförande av våra ledarskapsdagar och initiera och följa upp aktiviteter inom marknadsföring i syfte att stärka kommunens förmåga att behålla samt rekrytera framtida talanger. Du kommer även utveckla och hantera en kommungemensam introduktionsprocess i vårt ledningssystem och även utveckla och digitalisera introduktionsprogram/onboarding. Förutom att arbeta med Employer Branding kommer du även agera stöd till några av våra verksamheter avseende allmänna HR-frågor, så detta är både ett brett och spännande uppdrag!

Kvalifikationer

För att klara uppdraget ser vi att du har en examen inom HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är om du har minst ett års erfarenhet inom offentlig sektor och har tidigare erfarenhet av att arbeta med Employer Branding. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med intranät är detta ett plus. Du har god kommunikationsförmåga och har lätt för att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift och är en van användare av Excel, Word och PowerPoint.

Du har en god känsla för service och bemötande där ett konsultativt förhållningssätt gentemot chefer, HR och medarbetade är en självklarhet. Då rollen innebär många interna och externa kontakter och mycket nätverkande är det viktigt att du är social och har lätt för att samarbeta och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Som person är du driven, självgående och prestigelös med förmåga att skapa goda relationer och förtroende. Du är lösningsfokuserad och har förmåga att ta ansvar och skapa struktur i och prioritera ditt eget arbete.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-11-24
Ansök senast
2022-12-11

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
KS 2022/00684Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Detta är en kompetensbaserad rekrytering där vi efter urval kommer att tillämpa telefonintervjuer, urvalsintervjuer via Teams med arbetspsykologiska tester samt slutligen intervju med rekryterande chef.

Varmt välkommen med din ansökan!