Förskollärare till Lundsgårds förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Vision Lundsgårds förskola
Utifrån barnens intressen och förförståelse skapar vi en verksamhet baserad på upplevelser där inflytande, utveckling/lärande samt normer och värden bildar en helhet

Lundsgårds förskola ligger naturskönt till i Kvibille, granne till ängar, hästhagar och Kvibille skola. Till förskolan hör en stor gård utrustad för upplevelser och lek. Tack vare förskolans läge mitt i naturen har vi goda möjligheter att använda oss av naturen i närområdet i vår pedagogiska verksamhet.
Från hösten 2020 är Lundsgårds förskola tillsammans med Lärkans och Suse förskolor i Getinge övningsförskola för studenter från Halmstad Högskola.

Varje barn är unikt
Vi utgår från varje barns erfarenheter och upplevelser när vi gemensamt formar vår verksamhet. För att få barnen engagerade, nyfikna och aktiva utmanar vi dem kontinuerligt med nya tankar och med olika sorters material. Vi lär tillsammans genom att upptäcka, utforska och ställa hypoteser.
Vi ser att ett förtroendefullt samarbete mellan förskola och föräldrar är en av hörnstenarna i en väl fungerande verksamhet. Det är viktigt att föräldrar känner delaktighet och möjlighet att påverka verksamheten.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare ansvarar du för förskolans pedagogiska verksamhet.
Vi söker dig som arbetar med barnens förförståelse, nyfikenhet och intressen och utgår från det i planeringen av ditt arbete. Du är väl medveten om språkets betydelse i alla sammanhang och använder dig av olika kommunikationssätt i ditt arbete. Du får gärna ha ett intresse mot sång och musik samt gärna spela något instrument. Du skall ansvara för att kontinuerligt och systematiskt dokumentera, följa upp, analysera och utvärdera verksamheten så att den utvecklas i enlighet med läroplanens mål. Du skall bidra till att läroplanens grundläggande värden genomsyrar verksamheten. Du kommer dessutom att delta i utvecklingsgrupper som arbetar med våra aktuella utvecklingsområden tillsammans med pedagoger från den egna enheten men även från andra enheter samt rektorer. Då vi är övningsförskola ser vi att du redan har handledarutbildning alternativt ställer dig positiv till att utbilda dig till handledare för VFU-studenter.

Kvalifikationer

Krav: Förskollärarlegitimation/förskollärarexamen eller annan lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan.

Du är som person rak, ödmjuk och ärlig i kontakten med andra människor samt har en god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du har ett positivt inkluderande förhållningssätt. Du har dessutom en hög servicenivå. Som person känner du ansvar för verksamheten på avdelningen men har även förmåga att se helheten. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
230814 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2023-03-17
Ansök senast
2023-04-04

Upplysningar

  • Agneta Meldegren
    Rektor
    0706-579965
  • Sveriges lärare
    Central expedition
    Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00230Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!