• Halmstads webbplatser

Skolkurator till Norrorts verksamhetsområde

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

I Norrorts verksamhetsområde finns bla. Haverdals byskola, Kvibilleskolan, Lyngåkraskolan, Plönningeskolan och Steningeskolan som har elever i årskurs F-6. Vi är precis nu uppe i en organisationsförändring där vi ser att vi skulle kunna fördjupa samarbetet mellan skolornas elevhälsa. Vi ser gärna att du som skolkurator tillsammans med övriga i elevhälsan är med och tänker kring hur ett sådant samarbete skulle kunna organiseras.

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad och lösningsfokuserad skolkurator som vill vara med och fortsätta utveckla våra skolor till att bli en skola där alla elever har möjlighet att nå så långt de kan utifrån sina förutsättningar.

Arbetet innebär att stötta och handleda skolans övriga personal i elevvårdsarbetet med enskilda elever, grupper av elever samt deras vårdnadshavare. Du kommer att stödja och samtala med elever som har det svårt med skolarbetet eller med miljön i skolan. miljön i skolan. Du kommer även att ge råd och hjälp för att förbättra skolmiljön, då skolkuratorns arbete är främjande och förebyggande mot kränkande behandling, trakasserier eller diskriminering. Som skolkurator sköter du också kontakten med bland annat Centrala elevhälsan, BUP, habiliteringen, socialtjänsten och polis.

Du kommer att ingå i skolornas lokala EHT på enheterna men även i ett övergripande elevhälsoteam tillsammans med skolsköterskor, specialpedagoger, speciallärare, ytterligare en skolkurator samt rektorer från ovanstående skolor. Du kommer att arbeta med elevhälsofrågor direkt mot elever och personal samt ansvara för att ge information i skolsociala frågor.

I ditt arbete på skolan ställs du dagligen inför många olika utmaningar och det är därför viktigt att du trivs med att arbeta med komplexa frågor, analysera och bryta ner problem. Du måste kunna arbeta självständigt, vara tydlig och lyhörd samt kunna anpassa dig efter elevers, vårdnadshavares och skolans behov.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller högskolexamen, 180 hp med en inriktning inom beteendevetenskap som arbetsgivaren anser lämpligt samt 30 hp socialrätt. Meriterande är utbildning/kurser inom samtalsmetodik, utvecklingspsykologi, brottsbalken och familjerätt.

Erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar är meriterande. Du har en stor förmåga att bygga positiva relationer med elever, föräldrar och kollegor. Som skolkurator kommer du att arbeta med elever, personal, vårdnadshavare och med olika samarbetspartners och därför är en god samarbetsförmåga en förutsättning för arbetet. Du har även en god förmåga att utveckla rutiner som främjar vårt elevhälsoarbete samt är bekväm med att använda digitala verktyg och system som till exempel PMO.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-03-27
Ansök senast
2024-04-20

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C185557 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!