Vi söker en överförmyndarjurist till överförmyndarkansliet på kommunledningsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

Arbetsuppgifter

Vill du vara en del i arbetet med att se till att de med störst behov av hjälp i samhället får sina intressen tillgodosedda? Då kan detta vara tjänsten för dig. Hos oss gör du skillnad!

På överförmyndarkansliet arbetar vi med tillsyn över förmyndares, förvaltares och gode mäns uppdrag. Denna tillsyn avser att ge garanti mot rättsförluster för personer som själva inte kan tillvarata sin rätt, förvalta sin egendom eller sörja för person, såsom till exempel underåriga, äldre, sjuka och personer med funktionsnedsättning. Vi arbetar även med rekrytering och utbildning av ideella gode män och förvaltare.

Arbetet som överförmyndarjurist är varierande och du är delaktig inom alla delar av verksamheten. I arbetet har du många kontakter med ställföreträdare, allmänhet, tingsrätt och andra myndigheter. Du skriver ansökningar och yttranden till tingsrätten samt handlägger, utreder och fattar beslut i inkomna ärenden, exempelvis beslutar om samtycke till att fördela ett arvskifte eller att en förälder får ta ut pengar från sitt barns överförmyndarspärrade bankkonto. Du företräder även myndigheten i domstol.

I arbetet krävs en bred förståelse inom flera av civilrättens centrala rättsområden såsom personrätt, avtalsrätt, allmän förmögenhetsrätt, familjerätt, successionsrätt och fastighetsrätt. En del av arbetsuppgifterna består i granskning av ställföreträdarnas ekonomiska redovisning. Det ingår även i rollen att vara stöd för kollegor och chef i juridiska frågor.

Kvalifikationer

För att bli framgångsrik i rollen som överförmyndarjurist behöver du ha en juristexamen och tidigare arbetslivserfarenhet inom det juridiska området. Erfarenhet från myndighet och arbete inom familje- och successionsrätt ser vi som meriterande liksom fördjupade studier inom familje- och successionsrätt. Har du erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och/eller erfarenhet av arbete inom bank samt goda kunskaper inom offentlig rätt ser vi även detta som meriterande.

Som person är du en glad och omtänksam lagspelare som sätter de vi finns till för i främsta rummet. Du är serviceinriktad och trygg i din juridiska kompetens. Du är noggrann och strukturerad i ditt arbete och kan göra omprioriteringar vid akuta ärenden. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt har god datorvana. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder en arbetsplats med engagerade och trevliga kollegor, vi drivs av att skapa värde och göra nytta på riktigt!

Är du den vi söker? Hjärtligt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 2023-07-01 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2023-03-06
Ansök senast
2023-03-22

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C127789 - 2023Ansök

Övrig information

I denna rekrytering tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering med telefonintervju, urvalsintervju med tester samt intervju med rekryterande chef.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.

Varmt välkommen med din ansökan!