• Halmstads webbplatser

Elevassistent till Solbackeskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Solbackeskolan är en 4-9-skola med i nuläget ca 350 elever, belägen i de södra delarna av Halmstad. Vi växer och blir fler. När vi är fullt utbyggda kommer vi att ha fyra paralleller åk 4-9 och ca 550 elever. I och med att vår verksamhet växer behöver vi även utöka vårt lärarteam. Hoppas du vill vara med oss nu och framåt!

På Solbackeskolan tar alla ett gemensamt ansvar för att eleverna når så långt det är möjligt i sin utveckling och lärande. Detta innebär att vi samverkar och utnyttjar varandras kompetenser på ett optimalt sätt. Det vi gör, gör vi tillsammans. Och vi tycker det är viktigt att ha kul på vägen.

Vill du bli en del av en arbetsplats där personalen ger uttryck för hög trivsel och delaktighet så är Solbackeskolan platsen för dig!

Vi på Solbackeskolan är sedan många år en Övningsskola. Det innebär att vi har en extra hög koncentration av lärarstudenter under utbildning, och att vi värdesätter arbetet med att utbilda skickliga lärare väldigt högt. Hos oss ser vi det som en förmån att få vara med i den processen och vill att alla på vår skola bidrar i det arbetet.

Arbetsuppgifter

Du måste ha Kunskap och erfarenhet av att arbeta med barn med autism.
Att arbeta som elevassistent hos oss innebär att du stöttar en elev i både sociala sammanhang och i elevens skolarbete. Det krävs att du har ett genuint intresse och en djupare förståelse för elevens behov. Du har ett nära samarbete med undervisande lärare där du både får instruktioner och samverkar kring hur arbetet ska utföras. I din roll ingår att ha tät kontakt och ett nära samarbete med övrig personal på skolan och elevens vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med fullständig gymnasieutbildning med examen, så som elevassistentutbildning eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Du har erfarenhet av att arbeta med liknande uppdrag och med barn och ungdomar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser att du har en god samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer med både elever, personal och vårdnadshavare. Du har ett öppet, tillmötesgående och problemlösande förhållningssätt. Du är självgående och strukturerad och har förmåga att självständigt lösa arbetsuppgifter. Du är flexibel och har lätt för att ställa om ditt förhållningssätt efter nya omständigheter.
Kravet är att du måste ha kunskap och erfarenhet av arbete med barn med autism.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde senast augusti -24 Visstidsanställning under höstterminen med ev möjlighet till förlängning.
Publicerad
2024-05-31
Ansök senast
2024-06-14

Upplysningar

 • Fredrik Dagvik
  biträdande rektor
  0735-785473
 • Jenny Wiberg Jönsson
  Rektor
  0708-140128
 • Kommunal, central expedition
  Telefon: 035-13 80 70

Ansökan

Referensnummer
C196265 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!