Personal till nystart av verksamhet för ungdom med funktionsnedsättning

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen arbetar för att ge stöd och hjälpa barn, ungdomar, familjer och personer med funktionsnedsättning eller beroendeproblem. Vi arbetar även med uppsökande och förebyggande insatser. Grundläggande för oss är att vi bemöter varandra på ett respektfullt sätt – såväl våra brukare som oss medarbetare emellan.

Arbetsuppgifter

Vi är i uppstart av en ny verksamhet för en ung brukare där vi söker ett antal trygga och engagerade medarbetare för arbete både dag och natt. (sju tjänster dag/kväll/jour och två tjänster vaken natt) Låter det spännande, ansök och ange i enkäten vilken tjänst du söker.

Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av arbete med målgruppen personer med olika funktionsnedsättningar som autism, IF, utvecklingsstörning och utmanade beteende.

I arbetet ska du jobba med att stödja, motivera en ung brukare kring moment i vardagen i syfte att öka självständigheten och utveckla förmågor anpassat utifrån individens förutsättningar. I arbetsuppgifterna ingår att stödja brukaren med personlig omvårdnad, städ, tvätt, inköp samt vid olika aktiviteter som bidrar till en stimulerande fritid. I uppdraget ingår även att delta och stötta kring brukarens skolgång.

Det ingår också från sjuksköterska delegerade arbetsuppgifter såsom läkemedelshantering. I uppdraget ingår att föra social dokumentation där vi bland annat upprättar, följer upp och utvärderar genomförandeplan. Du medverkar i verksamheternas kvalitetsutveckling och deltar i olika möten, utbildningar och handledning.

Arbetet sker med stor respekt för brukarens rätt till självbestämmande och integritet. Arbetsuppgifterna ställer krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga. Vi ställer höga krav på samarbetsförmåga, kommunikation och att du förstår vikten av teamarbete. För att passa till tjänsten behöver du vara trygg i dig själv, orädd och ha en förmåga att behålla lugnet då det kan förekomma utmanande beteenden. Det krävs att du som personal är lyhörd, tålmodig och har en förmåga att tolka och läsa av situationer samt beteenden för att hantera dessa lågaffektivt.

Arbetstiderna är enligt schema¸ oregelbunden arbetstid på så väl vardagar som på helger som består av både dag-, kväll- och nattpass med sovande jour. Samt vaken natt.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs utbildning inom vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritid med inriktning socialt arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt (ex. inom pedagogik, beteendevetenskap, socialt arbete eller omvårdnad), även utbildningar med inriktning på olika funktionsnedsättningar.

Erfarenhet av att arbete med personer med funktionsnedsättningar, intellektuell funktionsnedsättning (IF), autism och/eller utvecklingsstörning ses som meriterande.

Meriterande är även om du som söker har kunskap kring arbete med utmanade beteenden, tydliggörande pedagogik utifrån TEACCH-modellen, lågaffektivt bemötande, kognitivt stöd, hälsa och friskvård.

Du som söker har en god kommunikativ förmåga samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, vana av att dokumentera samt grundläggande datakunskaper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
9
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: enligt överenskommelse
Publicerad
2024-02-01
Ansök senast
2024-02-26

Upplysningar

 • Jennie Bruhn
  Enhetschef
  Telefon: 035-13 79 25
  E-post: Jennie Bruhn
 • Kommunal
  Kommunal reception Facklig
  Telefon: 035-138070
 • Jenny Sparf
  Vision
  Telefon: 073-866 56 35
  E-post: Jenny Sparf

Ansökan

Referensnummer
C175717 - 2024Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Vi har löpande urval och rekrytering så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Inför anställning begär vi uppvisande av belastningsregister för arbete med barn med funktionsnedsättning https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Välkommen med din ansökan!