Förskollärare till Laxöns förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Laxöns förskola ligger centralt i området Furet vid Folkets park. Förskolan består av fem avdelningar fördelade på två byggnader. I den stora byggnaden finns tre avdelningar med barn i åldrarna 3-5 år och i den lilla byggnaden finns två avdelningar med barn i åldrarna 1-2 år. För skolan har en välkomnande, stor och fin gård i olika nivåer, med gott om plats för lek och utforskande. Det är nära till naturen med skog och promenader. Maten lagas i vårt eget tillagningskök där vi värnar om god och näringsriktig kost.

Förskolan präglas av ett tillåtande klimat där barnen utmanas genom estetiska lärprocesser, och där pedagogerna och barnen tillsammans lär och utforskar olika sammanhang. Pedagogerna arbetar med ett språkutvecklande arbetssätt där lärmiljöerna ute och inne används flitigt i tex arbetet med en gemensam bok under året. Aktionsforskning är en viktig del i vår utbildning där vi tittar på vår egen undervisning. Arbetslagen har schemalagd reflektionstid varje vecka och använder Unikum för att dokumentera och reflektera. Laxöns förskola är en övningsförskola där våra duktiga handledare varje termin tar emot VFU-elever.

Laxöns förskola söker en förskollärare.

Arbetsuppgifter

Vi söker en driven förskollärare som skall arbeta för att undervisningen sker i enighet med läroplanen samt ansvara för att arbetet genomförs så att barnen ges förutsättningar för utvecklig och lärande. Som förskollärare skall du utgå från barns intresse, erfarenheter, behov och åsikter. Du vet att barn kan och du ser det som din uppgift att stimulera barnen till att utforska och vara nyfikna på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt och tillsammans med dig som en viktig medupptäckare.

Du ansvarar för att kontinuerligt och systematiskt dokumentera, följa upp, analysera och utvärdera verksamheten så att den utvecklas i enlighet med läroplanens mål. Du skall bidra till att läroplanens grundläggande värden genomsyrar verksamheten.

Kvalifikationer

Förskollärarexamen eller annan lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan.

Vi söker en trygg förskollärare som leder arbetslaget och arbetet med barngruppen och som har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, men samtidigt lyhörd och kan anpassa dig efter barnens behov samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt där du tillsammans med kollegorna driven undervisningen framåt.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 1 juni 2023 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2023-03-09
Ansök senast
2023-03-26

Upplysningar

  • Ulrika Jonson
    Rektor
  • Sveriges lärare
    Central expedition
    Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00197Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!