Rehab-assistent - sommarvikariat 2024

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Vi på Kommunrehab söker dig som vill vara med och utvecklas i vår verksamhet. En möjlighet att få en inblick i arbetet som arbets- eller fysioterapeut inom vårt verksamhetsområde.

Under sommaren 2024 erbjuder vi dig som är under utbildning i arbetsterapeut- eller fysioterapeutprogrammet en möjlighet att prova arbete i vår verksamhet. Primärt söker vi personal som går en utbildning inom rehab och sekundärt annan personal som har utbildning inom vård&omsorg.

I Kommunrehab arbetar vi i ett team tillsammans med ett 30-tal kollegor med bred erfarenhet från olika verksamheter.

En arbetsterapeut och en fysioterapeut ansvarar för rehabiliteringen i ett geografiskt område inom Hemvårdsförvaltningens arbetsområde. Arbetet kan bedrivas i kundens hem eller på något av kommunens äldreboenden.

Dina arbetsuppgifter innebär att du ska hjälpa till med träning, behandling och hjälpmedelsutprovning för att ge våra kunder förutsättningar till ett aktivt och självständigt liv.

Vi erbjuder dig möjligheten till att få en inblick i arbetet som arbets- eller fysioterapeut där du får jobba självständigt eller tillsammans med en erfaren kollega. Vi har ett trevligt arbetsklimat med nära kollegialt samarbete där vi vill hålla hög kvalitet och möta kundernas behov.

Kvalifikationer

Studerande på fysio- eller arbetsterapeutprogrammet alternativt undersköterska med rehabintresse som vill prova på att arbeta på kommun-rehab.

Du måste ha B-körkort för manuell växellåda för att kunna ta dig runt mellan de olika arbetsplatserna.

Du har lätt för att samarbeta med både externa och interna samarbetspartners då du möter kunder, annan personal och anhöriga.

Rollen ställer krav på att du behöver vara lyhörd, ser olikheter som en tillgång på arbetsplatsen och har ett inkluderande förhållningssätt.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt vad etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och ser gärna sökanden som bidrar till detta.

Kunskap och erfarenhet av dokumentation på svenska i system via mobiltelefon och dator är ett krav för tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2024-08-31
Tillträde
Sommarvikariat enligt överenskommelse
Publicerad
2023-12-12
Ansök senast
2024-05-19

Upplysningar

 • Tomas Kristensson
  Enhetschef
  Telefon: 0761-147348
 • Peter Lagerqvist
  Enhetschef
 • Kommunal
  Telefon: 035-138070
 • Maria Bondesson
  fysioterapeuterna
  Telefon: 0706-097972
 • Gabriella Linderoth
  Arbetsteraput
  Telefon: 0708-473327

Ansökan

Referensnummer
C168535 - 2023Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Vi kommer gå igenom urvalet löpande och kan komma att kalla kandidater till intervju innan ansökningstiden har gått ut. Om du blir kallad till intervju vill vi att du kan styrka dina meriter med intyg, betyg och referenser.

För att bli aktuell för anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag från belastningsregistret. Beställ redan nu registerutdrag på
polisens hemsida med ditt bank- id. Öppna E-tjänsten och beställ - "kontroll av egna uppgifter". Utdraget skickas till din brevlåda och ska tas med och uppvisas i samband med rekryteringen

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Antal tjänster är satt från 2 upp till 4 stycken beroende på verksamhetens behov.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Varmt välkommen med din ansökan!