Socialsekreterare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare behöver du kunna hantera ett flertal individärenden utifrån den enskildes ansökan. Vill du ha ett arbete som är omväxlande och lärorikt och där den ena dagen inte är den andre lik?

Arbetet innebär att du utmanar och utmanas och det kräver ett engagemang och mångsidighet. Om detta låter lockande, då kan vi erbjuda dig något. Vi söker en engagerad socialsekreterare med hjärtat på rätta stället som vill arbeta med att ge personer med funktionsnedsättningar stöd och service.

I arbetsuppgifterna ingår att utreda behov av och fatta beslut om insatser enligt LSS och SoL. I tjänsten ingår också uppföljning, information och uppsökande verksamhet. Du kommer att företrädesvis arbeta med barnärenden.

Som socialsekreterare hos oss får du möjlighet att kombinera juridiska frågeställningar med socialt arbete. Du ingår i ett gott gäng med handledning, kollegialt stöd och ett nära arbetsledarskap. Vi har ett gemensamt ansvar för alla våra ärenden, vi är ett team som ständigt hjälps åt när så krävs.

Vår utredningsmetod är IBIC som vi ser som ett viktigt stöd i arbetet.

Arbetsplatsen erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling inom funktionshinderområdet.

Kvalifikationer

Socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning är meriterande.

Vi söker dig som är positiv, kreativ och som har en förmåga snabbt kunna ställa om vid behov.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Snarast enligt överenskommelse
Publicerad
2023-02-20
Ansök senast
2023-03-19

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
SN 2023/00060Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Tveka inte ansöka så fort som möjligt då vi löpande kommer att kalla till intervju.

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.