• Halmstads webbplatser

Grundskollärare i idrott till Slottsjord Norr Anpassad grundskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Slottsjordsskolan är en anpassad grundskola som omfattar åk 1-9. Skolan ligger i centrala Halmstad med när tillgång till centrum, hav och natur. På Slottsjords anpassade grundskola arbetar vi tätt i arbetslag med stort engagemang för att utveckla våra elever mot målen. På skolan pågår också ett ständigt arbete med att utveckla språk och kommunikation tillsammans med kollegorna och eleverna. Vi är en skola som växer konstant och som arbetar med att bygga gemensamma strukturer och innehåll. Låter detta intressant så ser vi fram emot att ta emot din ansökan.

Arbetsuppgifter

Vi söker en idrottslärare till Slottsjord Norr Anpassad Grundskola, för årskurserna 1-9.

Som idrottslärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen i idrott och hälsa samt motorik utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Vi samverkar nära varandra i både planering och genomförande av undervisningen. Det är oerhört viktigt att man är en teamspelare och vill ingå i ett större sammanhang.

Förutom att bedriva undervisning i idrott och hälsa samt motorik kommer du ha ett särskilt ansvar på skolnivå för att samordna skolgemensamma aktiviteter samt att organisera för att alla elever erbjuds möjlighet till simning/vattenvana.

Det pedagogiska ansvar som lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.

Kvalifikationer

Grundskollärarlegitimation i idrott och hälsa, lärarlegitimation eller speciallärarlegitimation med inriktning intellektuell funktionsnedsättning med behörighet att undervisa i årskurs 1-3, 4-6 alt 7-9.

Det är även meriterande om du har behörighet i fler ämnen och har arbetat på en anpassad grundskola/gymnasieskola, eller med elever i behov av särskilt stöd. Har du dessutom kunskap och erfarenhet inom området NPF är det en tillgång.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 6 augusti eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Publicerad
2024-06-26
Ansök senast
2024-07-28

Upplysningar

 • Håkan Björklund
  Biträdande rektor
  Telefon: 072-14 72 975
 • Andreas Forshage
  Biträdande rektor
  Telefon: 079-06 22 316
 • Sveriges Lärare expedition
  Telefon: 035-137997

Ansökan

Referensnummer
C200055 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!