• Halmstads webbplatser

Lärare Fritidshem till F-3 SUND grupp, Furulundsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Furulundsskolan är en F-9 skola som har över 700 elever. Skolan ligger nära centrum, stadsbibliotek och olika friluftsområden. Fritidshemmet är uppdelat på fyra avdelningar där en av avdelningarna riktar sig till de äldre eleverna från åk 3-6. Övriga har inriktningen F-2.

Vi söker nu en lärare mot fritidshem till vår SUND-grupp

Arbetsuppgifter

Som lärare ansvarar du tillsammans med övriga i arbetslaget för fritidsverksamheten. Detta innebär att planera, dokumentera och utvärdera för att kunna utveckla verksamheten utifrån skolans styrdokument. Vi utgår från elevernas behov, erfarenheter och tänkande och anpassar våra aktiviteter till att elever har olika förutsättningar. Vårt uppdrag är att stödja elevernas sociala och personliga utveckling, utvidga och fördjupa deras kunskaper och erfarenheter, samt erbjuda aktiva raster och en meningsfull fritid. Under skoltid kommer du att arbeta samverkande mot skolklasser. Du hjälper eleverna genom att ge dem stöd och stimulans utifrån deras förutsättningar.

Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Du är en stabil och trygg person med en god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig och lyhörd för att kunna anpassa dig efter elevernas behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.

Furulundsskolans organisation är flexibel för att möta olika behov som uppstår och på vår skola tar alla ett gemensamt ansvar. Du är kreativ och ser de problem du möter under dagen som en naturlig del av ditt uppdrag.

Tillsammans och eleven i centrum är våra nyckelord.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad lärare med behörighet för undervisning i fritidshem.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 6 augusti 2023.
Publicerad
2024-05-06
Ansök senast
2024-05-16

Upplysningar

  • Camilla Lithander
    Skolledarförbundet
    Telefon: 076-696 56 58
  • Sveriges Lärare expedition
    Telefon: 035-137997

Ansökan

Referensnummer
C192033 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!