Enhetschef inom funktionshinderomsorg

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen arbetar för att ge stöd och hjälpa barn, ungdomar, familjer och personer med funktionsnedsättning eller beroendeproblem. Vi arbetar även med uppsökande och förebyggande insatser. Grundläggande för oss är att vi bemöter varandra på ett respektfullt sätt – såväl våra brukare som oss medarbetare emellan.

Arbetsuppgifter

Avdelningen för boende och korttid verkställer insatser enligt LSS gällande bostad med särskild service och korttidsvistelse för vuxna. Verksamheten vilar på grundläggande värden från SoL, LSS och FN:s konvention om funktionsnedsättning. Målet är att erbjuda individanpassat stöd för ett värdigt liv och främja delaktighet och jämlikhet. Kvaliteten i verksamheten ska säkras genom kontinuerlig utveckling.

Vi har nyligen genomfört en organisationsförändring och skapat två avdelningar och vi söker nu en enhetschef till avdelning 2!
I rollen som enhetschef kommer du att ingå i ledningsgruppen tillsammans med 8 andra enhetschefer, en poolenhetschef, en metodstödjare, en planeringssekreterare och avdelningschef.
Enhetscheferna har budget- personal- och verksamhetsansvar för i genomsnitt tre boendeverksamheter och cirka 20-30 medarbetare. Den aktuella tjänsten riktar sig inledningsvis till att ansvara för en gruppbostad som är belägen utanför centrala Halmstad. Boendet har fyra brukare som omfattas av personkrets jml LSS § 1:1 och det förekommer utmanande beteende. Över tid kommer uppdraget att utökas med ytterligare en till två boendeverksamheter.
Som enhetschef kommer du att aktivt samverka med både interna och externa samarbetsparters. Du förväntas vara drivande och hålla dig uppdaterad om utvecklingen inom verksamheten. Dessutom kommer du att vara aktiv i utvalda utvecklingsområden för uppdraget, där du samarbetar med andra.

Kvalifikationer

Krav för tjänsten inkluderar minst 3 års chefserfarenhet innehållandes personal-, budget- och verksamhetsansvar inom området för personer med funktionsnedsättningar. Meriterande är kännedom och kunskap om insatsen bostad med särskild service samt erfarenhet av förändringsarbete.
Vidare krävs en relevant högskoleutbildning så som socionom eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Har du genomfört utbildningar så som Utvecklande ledarskap eller annan ledarskapsutbildning ser vi även detta som meriterande. B-körkort och god svenska i tal och skrift är nödvändiga krav för tjänsten.

Vi söker en möjliggörande och kommunikativ enhetschef som framgångsrikt förmedlar idéer och tillhandahålla tydlig information, både muntligt och skriftligt. Din förmåga att kommunicera klart och enkelt är avgörande för att skapa förståelse och engagemang inom teamet.
Som enhetschef kommer du att se till helheten, prioritera utifrån övergripande strategier och ha en framstående förmåga att lösa utmanande problem. Din förmåga att vara strategisk och samtidigt flexibel är avgörande för att möta utmaningar inom funktionshinderomsorgen.
Vidare trivs du med att hantera en ständig förändringstakt och snabbt anpassa ditt beteende för att nå uppsatta mål. Din förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt och effektivt lösa problem är nödvändig för att navigera i den dynamiska miljön inom funktionshinderomsorgen.
Din förmåga att möjliggöra och bygga relationer kommer att vara nyckeln till framgång i denna roll. Genom att skapa samarbete på olika nivåer inom organisationen, såsom medarbetare, brukare, juridiska företrädare/närstående och kollegor, kommer du att bidra till en positiv och samarbetsvillig arbetsmiljö.

Vill du bli en viktig del av vårt dedikerade team inom funktionshinderomsorgen? Tveka inte att söka tjänsten!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Omgående.
Publicerad
2024-02-12
Ansök senast
2024-03-03

Upplysningar

 • Åsa Teveldal
  Avdelningschef
  Telefon: 035-13 78 60
 • Ines Arapovic
  HR-specialist
  Telefon: 072-145 97 10
 • Vision
  Telefon: 073-866 56 35
 • Kommunal
  Telefon: 035-138070

Ansökan

Referensnummer
C176957 - 2024Ansök

Övrig information

Information om tester:
Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett e-postmeddelande med tester att genomföra. Har du redan genomfört dessa tester kan du återanvända ditt resultat.