Resurspedagog/Elevassistent med pedagogisk utbildning till Lummerskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Lummerskolan är en grundsärskola som arbetar med ett väl utvecklat pedagogiskt arbetssätt som är anpassat för elever med utvecklingsrelaterade kognitiva funktionsnedsättningar. Skolan följer grundsärskolans läroplan och har även fritidsverksamhet. Grunderna i Lummerskolans verksamhet är att skapa en positiv och inbjudande lärmiljö för elever i grundsärskolan, bland annat för elever med diagnos inom autismspektrumtillstånd.

Arbetsuppgifter

Vi söker en resurspedagog som är skicklig på att anpassa undervisningen efter den enskilda elevens behov. Du ser det som en självklarhet att samverka med dina kollegor samt att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter kring extra anpassningar och särskilda behov.

För att lyckas i tjänsten krävs det att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du har en hög ansvarsnivå och brinner för att arbeta med elever med särskilda behov. Vi förväntar oss att du är en person som vågar prova nya arbetsformer och alternativa lärmiljöer både inne och ute samt är van vid att ta ansvar för grupper. Arbetsuppgifterna kommer att variera mycket och bland annat innefatta att vara resurs, ta hand om elevernas omvårdnadsbehov, hålla delvis i egna lektioner och arbete på skolans fritidshem.

Vi söker dig som har elevens bästa för ögonen och har lätt för att knyta kontakter med barn och ungdomar. Du har ett lågaffektivt bemötande samt är rak och tydlig i din kommunikation. Du har även en fast förankring i skolans värdegrund.

Kvalifikationer

Pedagogisk högskoleutbildning (minst 2 år) med inriktning barn/ungdomar eller annan pedagogisk högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Alternativt relevant utbildning som barnskötare eller lärarassistent. Erfarenheter av arbete med barn/ungdomar med intellektuella funktionsnedsättningar alternativ med funktionsvariationer inom autismspektrum är meriterande. Även erfarenhet av arbete i fritidshem är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet; intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid 85-100%
Tillträde
Tillträde 221205 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan ev tillämpas.
Publicerad
2022-09-23
Ansök senast
2022-10-11

Upplysningar

 • Victoria Fridbrandt
  Rektor
  Telefon: 070-845 55 70
 • Eric Bondesson
  Telefon: 035-13 86 56
 • Kommunals växel
  Telefon: 035-138070

Ansökan

Referensnummer
C104229 - 2022Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!