Förskollärare till Österängs förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Arbetsuppgifter

Österängs förskola söker nu förskollärare. Vi söker dig som brinner för barns språkutveckling och som har hjärta för alla barns rätt till likvärdig utbildning. Vi söker dig som är ödmjuk, har mod, förmåga att leda dig själv och andra, har nytänkande samt ett socialt och miljömässigt hållbarhetstänk.
På Österängs förskola har vi utarbetat en gemensam plattform.
• På Österängs förskola är varje barn och varje vårdnadshavare betydelsefull. Vi bygger förtroendefulla relationer med barn och familjer där barnets utveckling och lärande är i fokus.
• På Österängs förskola erbjuder vi en rolig, trygg och lärorik undervisning. Vi är engagerade och nyfikna pedagoger som tillsammans med barnen upptäcker och utforskar omvärlden.
• Varje barn är unikt och har rätt till lek och lärande på många olika sätt, både på egen hand och tillsammans med andra barn i gruppen.

Som förskollärare har du ansvar och leder arbetet med planering av undervisning, utvärdering, uppföljning och utveckling tillsammans med hela arbetslaget och i samarbete med hela förskolan. Du har ett särskilt ansvar för att göra barn och vårdnadshavare delaktiga i processen. Förutom undervisning, ingår arbetslagsplanering och enskild planering. Särskild tid för systematiskt kvalitetsarbete finns avsatt varje månad. Du finns med i flera sammanhang där du förväntas bidra och driva förskolans utveckling. I yrkesrollen som förskollärare får du och ditt arbetslag kontinuerligt stöd av specialpedagog.

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har förskollärarlegitimation. Du har erfarenhet av arbete som förskollärare för barn i åldern 15 år. Förväntar finns på dig att du har en digital kompetens samt en god svenska i både tal och skrift.
Som förskollärare ska du ha en god kännedom om förskolans styrdokument samt vara delaktig i att leda, utveckla och arbeta med att kvalitetssäkra verksamheten tillsammans med övriga på enheten.
Du bemöter dina medmänniskor med ett interkulturellt förhållningssätt samt ser allas olika kompetenser och förmågor.
I din profession är du ansvarsfull, engagerad och har en stor förmåga att se lösningar. Du ser en utmaning i att skapa och utveckla lärmiljöer, erbjuda barnen material och aktiviteter i undervisning som främjar barns utveckling och lärande i både inomhus och utomhusmiljö.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.
Känner du att du kan bli ditt bästa jag hos oss som förskollärare är du varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2022-09-13
Ansök senast
2022-09-27

Upplysningar

  • Pia Hallin
    Rektor
    Telefon: 072-530 20 71
  • Lärarförbundet
    Till central expedition
    Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00759Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!