Förskollärare Österängs förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Österängs förskola är en nyrenoverad förskola med en stor utegård med mycket utrymme för lek. Förskolan har sex avdelningar. Våra 1–4 årsavdelningar heter Lönnen, Linden och Tallen och våra 3–6 årsavdelningar heter Björken, Eken och Boken.

Arbetsuppgifter

Österängs förskola söker nu en förskollärare som brinner för barns språkutveckling och som har hjärta för alla barns rätt till likvärdig utbildning. Vi söker dig som är ödmjuk, har mod, förmåga att leda dig själv och andra, har nytänkande samt ett socialt och miljömässigt hållbarhetstänk. Som förskollärare har du ansvar och leder arbetet med planering av undervisning, utvärdering, uppföljning och utveckling tillsammans med hela arbetslaget och i samarbete med hela förskolan. På vår förskola har avdelningarna schemalagd arbetslagsplanering och alla pedagoger har schemalagd egen planerings och reflektionstid. Till hösten kommer alla förskolans pedagoger delta i en språkutvecklingsinsats från Skolverket ledd av förskolans specialpedagog.
På Österängs förskola har vi utarbetat en gemensam plattform utifrån Halmstads vision med tre hjärtan som grund. (hemstaden, kunskapsstaden samt upplevelsestaden).
* skapar vi förtroendefulla relationer med barnen och deras familjer, barnets omsorg, utveckling och lärande är alltid i fokus.
* erbjuder vi en rolig, trygg och lärorik undervisning i tillgängliga lärmiljöer. Tillsammans med barnen upptäcker och utforskar vi omvärlden med våra lådcyklar och förskolebussen.
* skapar vi goda förutsättningar för barnens lek och lärande både på egen hand och tillsammans med andra barn och pedagoger.

Förskolans undervisning bygger även den på Halmstads vision. Pedagogerna har utgått från barnens intresse när temat påbörjats och det har resulterat i följande undervisningsteman på förskolan.
* Kunskapsstaden snäckor, vatten, hav, sjöar och ån Nissan samt dess invånare.
* Hemstaden - respekt och förståelse för alla människors lika värde och de mänskliga rättigheterna.
* Upplevelsestaden konstpromenaden, sagor/drama.
All undervisning genomsyras av ett språkutvecklande arbetssätt där fokus ligger på att skapa goda samtal, högläsning, användning av Polyglutt (inläsningstjänst) och att benämna allt för att på så sätt bygga upp ordförrådet hos barnen.
Österängs förskola har förmånen att ha en egen kock som lagar fantastisk mat och bedriver måltidspedagogik. Schemalagda barn serveras frukost, lunch och mellanmål på förskolan.

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänsten önskar vi att du har förskollärarlegitimation och gärna erfarenhet av arbete på förskola, detta är särskilt viktigt med tanke på att Österängs förskola även är en övningsförskola Vi förväntar oss att du har en digital kompetens samt en god svenska i både tal och skrift.
Som förskollärare ska du ha en god kännedom om förskolans styrdokument samt vara delaktig i att leda, utveckla och arbeta med att kvalitetssäkra verksamheten tillsammans med övriga på enheten.
Du bemöter dina medmänniskor respektfullt med ett interkulturellt förhållningssätt samt ser och uppskattar allas olika kompetenser och förmågor. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Känner du att du kan bli ditt bästa jag hos oss som förskollärare är du varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2023-03-10
Ansök senast
2023-03-26

Upplysningar

  • Annette Huttu
    Rektor
    Telefon: 0737-461 649
  • Sveriges lärare
    Telefon: 035-137997

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00202Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!