Grundskollärare i bild till Solbackeskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Solbackeskolan är en 4-9-skola med i nuläget ca 350 elever, belägen i de södra delarna av Halmstad. Vi växer och blir fler. När vi är fullt utbyggda kommer vi att ha fyra paralleller åk 4-9 och ca 550 elever. I och med att vår ordinarie bildlärare går på föräldraledighet behöver vi ersätta henne, gärna skyndsamt. Hoppas du vill vara med oss nu och framåt!

På Solbackeskolan tar alla ett gemensamt ansvar för att eleverna når så långt det är möjligt i sin utveckling och lärande. Detta innebär att vi samverkar och utnyttjar varandras kompetenser på ett optimalt sätt. Det vi gör, gör vi tillsammans. Och vi tycker det är viktigt att ha kul på vägen.
Vill du bli en del av en arbetsplats där personalen ger uttryck för hög trivsel och delaktighet så är Solbackeskolan platsen för dig!
Vi på Solbackeskolan är sedan många år en Övningsskola. Det innebär att vi har en extra hög koncentration av lärarstudenter under utbildning, och att vi värdesätter arbetet med att utbilda skickliga lärare väldigt högt. Hos oss ser vi det som en förmån att få vara med i den processen och vill att alla på vår skola bidrar i det arbetet.

Arbetsuppgifter

Som lärare i bild träffar du våra elever från årskurs 4 till 9. Du kommer att ingå i ett arbetslag (7-9 ) samt vara mentor i åk 7. Du har med fördel även behörighet i fler ämnen. Du tar ansvar för undervisningen i dina ämnen men är även med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet i stort. Du är en tydlig och strukturerad ledare i klassrummet med goda pedagogiska färdigheter i undervisningen. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven motivera dem att nå goda resultat i skolarbetet.

Du har lätt att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Tillsammans med arbetslaget och ämneslaget planerar, genomför, utvärderar och utvecklar ni undervisningen utifrån skolans styrdokument och lokala utvecklingsplan. Arbetet ställer även krav på samverkan med övriga kollegor på skolan. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. Du ser värdet av att erbjuda våra elever det där lilla extra.
Du har en trygghet i att dokumentera elevernas kunskapsutveckling och har god kännedom om våra styrdokument samt våra digitala plattformar (Unikum, Teams mm).

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa bild 4-9. Vi ser gärna att du även har behörighet i fler ämnen.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde april/maj eller enligt överenskommelse Gravvik fram till dec-24 med ev möjlighet till förlängning.
Publicerad
2024-02-07
Ansök senast
2024-02-28

Upplysningar

 • Jenny Wiberg Jönsson
  Rektor
  0708-140128
 • Fredrik Dagvik
  biträdande rektor
  0735-785473
 • Lisa Bohletgäck
  076-6961137
 • Ingela Harrysson Nilsson
  072-0847769

Ansökan

Referensnummer
C176628 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!