Förskollärare till förskoleklass, Vallåsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.


Vi söker en förskollärare till förskoleklass på Vallåsskolan

Vallåsskolan kännetecknas av att vi möter eleverna där de är och vår organisation rustar inför framtiden med kunskap och värdegrund som viktiga grundpelare. Vi bedriver ett positivt utvecklingsarbete där organisationen stödjer skapandet av det lustfyllda lärandet, rutiner skapas för att de viktiga strukturerna ska fungera och samverkan stärks mellan alla personalkategorier för att kunna verka professionellt och skapa en glädjefull vardag tillsammans.

Vi är i startskedet för att bygga en ny skola, som ska stå klar 2027. Här finns en möjlighet att vara delaktig i utformningen av organisation och lärmiljöer inför det.

Arbetsuppgifter

Till hösten utökar vi i förskoleklass och söker nu två nya kollegor inför det. Brinner du för ett språkutvecklande arbete och är skicklig på att anpassa din undervisning utifrån den enskilda eleven och undervisningsgruppens intressen och behov? Ser du olika lärmiljöer, både inom- och utomhus som en resurs i elevernas lärande? Då kan det vara just dig vi söker.

Vi lägger stor vikt vid flexibilitet och förmågan att samarbeta med andra. Detta eftersom samverkan med andra är av stor vikt för att lyckas samt att trivas som lärare på Vallåsskolan. I arbetslaget i förskoleklass löser vi pedagogiska dilemman tillsammans och genom ett kollegialt lärande utmanas undervisningen för att göra skillnad för elevens lärande och utveckling på riktigt.

För att trivas med detta viktiga uppdrag behöver du vara tydlig i din kommunikation och ha en positiv grundinställning i ditt relationsskapande förhållningssätt med elever, kollegor och vårdnadshavare. Din förmåga att intressera och engagera värderar vi högt, och du har ett inkluderande arbetssätt där elevens bästa för lärande står i fokus. Ett stort plus om du dessutom har erfarenhet av att arbeta i mångkulturella miljöer och drivs av en genuin nyfikenhet inför mänskliga möten. Som lärare i förskoleklass har du en nära samverkan med både skola och fritidshem och del av tjänsten är i fritidshem.

Kvalifikationer

Lärarexamen och legitimation med behörighet att undervisa i förskoleklass. Erfarenhet är önskvärt, examen ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 1 augusti 2023 Provanställning kan komma att tillämpas.
Publicerad
2023-03-15
Ansök senast
2023-04-10

Upplysningar

 • Kristina Abrahamsson
  Rektor
  Telefon: 072-189 22 96
 • Kristina Persson
  Arbetslagsledare
  Telefon: 072- 983 74 67
 • Helene Stenström

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00224Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!