Skoladministratör till Norrort verksamhetsområde förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Förskolans uppdrag har blivit alltmer komplext, där rektorns roll är av stor betydelse för förskolans kvalitet. För att skapa bättre förutsättningar till det nära pedagogiska ledarskapet söker vi nu en administratör. Du kommer att arbeta administrativt med oss rektorer och tillsammans med förskolor i Steninge, Harplinge, Haverdal, Getinge. Kvibille och Slättåkra. Vill du vara en del av vår satsning på likvärdighet? Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som skoladministratör mot förskolorna i Norrorts verksamhetsområde arbetar du med varierande arbetsuppgifter och blir ett viktigt stöd inom förskolans olika ansvarsområde. Det är ett stort inflöde på frågor och uppgifter från rektorer och medarbetare så arbetet är väldigt varierande och ställer stora krav på flexibilitet, förmåga att självständigt prioritera och strukturera arbetet och få saker gjorda. Du är en nyckelperson och kommer att arbeta nära rektorerna i området och förskolans personal i flera olika administrativa uppgifter. Du ger service utifrån den överenskommelse som är bestämd med rektorerna. Du tar dig an både de små och de stora frågorna och förväntas att arbeta med dem på ett lagenligt och rättssäkert sätt. Du kommer bl. a att sköta administration gällande ärenden i personalsystemet Heroma. Beställningar, information till vårdnadshavare, samt olika kontakter inom organisationen men även med externa leverantörer och samarbetspartners. Du kommer vara ett stöd vid nyanställningar och är en viktig del i vår strävan mot en likvärdig förskola.

Kvalifikationer

Högskoleexamen med ekonomisk, samhällsvetenskaplig eller administrativ inriktning, eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.Du har tidigare dokumenterad erfarenhet från administrativt arbete och service. Du har lätt för att lära nya IT-system och se samband och behärskar office-paketet väl. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i IT-systemet Heroma och god kännedom om förskolans uppdrag.

Som person är du trygg, strukturerad och prestigelös i din yrkesroll och förstår vikten av att skapa förtroendefulla relationer med dina samarbetspartners.

Vi tror att du trivs med ett varierat arbete där du får göra skillnad varje dag och tillsammans med oss rektorer och pedagoger utveckla förskolorna vi leder.

Du har körkort och tillgång till bil.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde Januari 2023 eller efter överenskommelse.
Publicerad
2022-09-23
Ansök senast
2022-10-16

Upplysningar

 • Agneta Meldegren
  Rektor
 • Malin J Gustavsson
  Rektor
 • Mia Paulsson
  Rektor
 • Christina Jönne
  Rektor
 • Rose-Marie Nilsson
  Rektor
 • Åsa Malmberg
  Vision
  Telefon: 0790-621026
  E-post: Åsa Malmberg

Ansökan

Referensnummer
C104240 - 2022Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!