Yrkeslärare med inriktning fastighet, anläggning och byggnation sökes till anpassad gymnasieskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Sturegymnasiet är den kreativa skolan. Våra utbildningar bidrar till att skapa en tillvaro som under skoltid blir både dynamisk och upplevelserik. På vår skola sker elevernas lärande via såväl teoretiska studier som skapande och utförande i handling.

Arbetsuppgifter

Gymnasieskolorna i Halmstads kommun har som gemensamt mål att erbjuda eleven sitt livs tryggaste äventyr. Vi vill erbjuda stora valmöjligheter för eleven, därför har vi höga krav vad gäller rätt personal på rätt plats. En lärare som arbetar hos oss ska vara välutbildad samt ha ett stort engagemang för sina ämnen.

Sturegymnasiet söker nu en yrkeslärare med inriktning fastighet, anläggning och byggnation. Utbildningen är lärlingsförlagd hos oss. Eleverna har för närvarande sina yrkeskurser på Tylebäck och de gymnasiegemensamma ämnena på Sturegymnasiet.

Vi söker dig som drivs av att ta tillvara och utveckla varje elevs förmåga och skapa förutsättningar för lärande. Samt som genom ett professionellt bemötande skapar tillit, trygghet och inspirerar eleven till ett lustfyllt lärande.

Rollen kräver tätt samarbete med kollegor och förmågan att tänka utanför boxen för att kunna möta elevernas olika behov. I tjänsten ingår mentorskap, i rollen som mentor behöver du vara bekväm i kontakten med vårdnadshavare och i nätverk runt eleverna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i fastighet, anläggning och byggnation. Vidare behöver du ha ett stort yrkeskunnande inom branschen. Det är särskilt meriterade med erfarenhet inom vaktmästeri och fastighetsskötsel. Erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd är meriterande. Meriterat är även erfarenhet som speciallärare. I rollen krävs det att du har ett lågaffektivt bemötande.

Som yrkeslärare inom anpassad gymnasieskola med inriktning fastighet, anläggning och byggnation ser du till att utbildningen på bästa sätt förbereder eleverna för att kunna arbeta med reparationer och underhåll av fastigheter, markarbeten och underhåll i parkmiljöer.

Du tycker om att arbeta med ungdomar och har lätt för att bygga relationer med människor. Du tycker det är självklart att arbeta tillsammans med olika professioner för att öka elevernas måluppfyllelse. Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd för idéer.
Du är tydlig i ditt ledarskap och trygg i dig själv.

Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.
Yrkeslärarlegitimation är ett krav.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde höstterminen 2023.
Publicerad
2023-03-10
Ansök senast
2023-04-21

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
UAN 2023/00116Ansök

Övrig information

Om du erbjuds anställning inom gymnasie- och gymnasiesärskolan på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga examensbevis och legitimation. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.

Varmt välkommen med din ansökan!