• Halmstads webbplatser

Säkerhetssamordnare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Arbetsuppgifter

Vill du leda säkerhetsarbetet i Halmstads kommuns största förvaltning vars verksamhet engagerar medborgare och samhället i stort? Har du erfarenhet av säkerhetsarbete och trivs med att vara i händelsernas centrum? Då är det dig vi söker!

Som förvaltningens säkerhetssamordnare kommer du att arbeta förvaltningsövergripande med krishantering och säkerhet samt stödja rektorer i hur de ska arbeta utifrån de rutiner och strategier du är med och utformar. Du arbetar förebyggande mot skolor och förskolor kring brandskydd samt riskhantering inom säkerhetsfrågor.
I rollen som säkerhetssamordnare är det du som har det övergripande ansvaret för det strategiska säkerhetsarbetet inom barn- och ungdomsförvaltningen. Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat att:
• ge stöd åt cheferna i det systematiska brandskyddsarbetet.
• arbeta med riskhantering inom säkerhetsfrågor.
• arbeta med förvaltningsövergripande krisledningsarbete där du kommer att vara en av flera stabschefer.
• fortbilda och stödja chefer i frågor och arbete kring krisledning. säkerhet, riskhantering och brandskydd.
• bevaka myndighetskrav inom området.
• samverka och samarbeta med kommunkoncernens säkerhetsstrateger samt hantera myndighetskontakter som tex MSB, Räddningstjänsten och Polisen.
• vara förvaltningens representant inom arbetet med totalförsvar.

Du kommer att ingå i ett team med fyra arbetsmiljökonsulter och vara placerad på barn- och ungdomsförvaltningens planeringsavdelning.

Kvalifikationer

Vi förväntar vi oss att du har antingen en gedigen utbildning- alternativt omfattande arbetslivserfarenhet inom området, eller en kombination av båda.
Om du har valt den akademiska vägen, ser vi att du innehar åtminstone en kandidatexamen inom säkerhet eller ett närliggande område.
Om du har följt den andra vägen och byggt upp din expertis genom arbetslivserfarenhet, förväntar vi oss minst två års arbetslivserfarenhet inom området. Vi ser också gärna att du kontinuerligt har hållit din kompetens uppdaterad genom relevanta utbildningar och kurser.
Dessutom ska du ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt inneha b-körkort. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet och ser gärna sökande med erfarenhet från räddningstjänsten eller Polisen.

I denna tjänst behöver du ha förmågan att strategiskt planera och fokusera på de viktigaste uppgifterna och inte låta dig distraheras av annat. Det handlar också om att skapa strukturer för rektorsteamet, att vara en strategisk rådgivare och att ha förmågan att hålla fokus på långsiktiga mål. Du kommer att utveckla och implementera strategier och mallar som är skräddarsydda för den specifika målgruppen.
För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att bygga och upprätthålla förtroendefulla relationer både internt bland rektorerna och inom ledningsgruppen. Du ska kunna fungera som en förlängd arm i frågan och kunna påverka och behålla riktningen för hela arbetsgruppen genom tillit och samarbete.
Problemlösning är en nyckelkompetens där du måste kunna tänka brett och identifiera möjligheter för att hantera problem, händelser och kriser. Du spelar en central roll i att lyfta den övergripande strategiska synen inom gruppen och arbetar tätt tillsammans med andra för att lösa problemen. Som säkerhetssamordnare är det viktigt att du har förmågan att anpassa dig till förändringar och behålla lugnet även under kriser.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Så snart som möjligt.
Publicerad
2024-05-13
Ansök senast
2024-05-28

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C191931 - 2024Ansök

Övrig information

Information om tester:
Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett e-postmeddelande med tester att genomföra. Har du redan genomfört dessa tester kan du återanvända ditt resultat.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Säkerhetsprövning kommer att utföras på slutkandidat, då tjänsten är säkerhetsklassad.

Varmt välkommen med din ansökan!