Naturvårdsarbetare Halmstad ungdomsarbete – Halmstads förebilder!

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Teknik- och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens lokaler, infrastruktur och offentliga miljö. Vi ansvarar också för Halmstads idrotts- och fritidsverksamhet genom samverkan och stöd till föreningslivet.

Arbetsuppgifter

I samarbete med Region Halland kan vi nu erbjuda unika arbetstillfällen som Halmstads naturvårdsarbetare. Halmstad är en stor turiststad som blommar upp framför allt under sommaren och som Halmstads naturvårdsarbetare kan du vara med och bidra till att hjälpa turister och invånare att ta hand om vår fantastiska natur på ett hållbart sätt. Dina arbetsdagar kommer i största utsträckning att tillbringas utomhus genom att exempelvis vandra våra leder för att se till att de hålls rena och fina, hjälpa våra vandrare, cyklister och turister med alla tänkbara frågor och funderingar de kan tänkas ha. Du kommer att göra specifika naturvårdande insatser så som exempelvis tillverka och sätta upp fågelholkar och laga spångar. Kanske har du själv några bra och spännande idéer!

Som naturvårdsarbetare på Teknik- och fastighetsförvaltningen är dina arbetsuppgifter följande:
• Vara vandrande turistinformatörer som hjälper turister och ger ett gott värdskap
• Se över lederna så att de är rena och fina.
• Göra olika naturvårdande insatser.
• Vandra på våra stränder för att även här hjälpa till där det behövs och för att se till att de hålls rena och fina.

I samband med introduktionsveckan så får du ett utbildningspaket med bland annat Värdskapsutbildning, Hållbarhetsutbildning, HLR mfl. Du kommer även få ett klädpaket vid arbetsstart.

Kvalifikationer

Vi söker dig som läser på gymnasiet och tycker om att vara ute i naturen och att röra på dig dagligen. Du är ansvarstagande, har lätt för att samarbeta, är hjälpsam och initiativrik. Eftersom jobbet innebär att ta kontakt och kommunicera med andra människor så är det ett krav att kunna göra sig förstådd på svenska och engelska.

Vi ser gärna att du går på ett naturbruksgymnasium eller motsvarande, men det är inget krav. Det är även meriterande om du kan tala flera språk

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
4
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2023-08-13
Tillträde
Period: V. 26-32
Publicerad
2023-03-15
Ansök senast
2023-04-02

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
TKFN 2023/00111Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!