Skoladministratör med fokus på digitala verktyg till Fyllingeskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Fyllingeskolan är en F-9-skola med ca 560 elever, belägen i de södra delarna av Halmstad. Skolan står inför en stor förändring där vi bygger nytt och bygger om. Från höstterminen 2023 står en ny F-3 skola på plats och befintlig skolbyggnad renoveras till en 4-9 skola. Vi växer och blir fler. Vi hoppas att du vill vara med oss nu och framåt!

På Fyllingeskolan tar alla ett gemensamt ansvar för att eleverna når så långt det är möjligt i sin utveckling och lärande. Detta innebär att vi samverkar och utnyttjar varandras kompetenser på ett optimalt sätt. Det vi gör, det gör vi tillsammans. Och vi tycker det är viktigt att ha kul på vägen!

Vill du bli en del av en arbetsplats där personalen ger uttryck för hög trivsel och delaktighet så är Fyllingeskolan platsen för dig.

Arbetsuppgifter

Du kommer att finnas som ett stöd för både personal och elever kring deras digitala verktyg och våra lärplattformar. Arbetsuppgifter kan till exempel vara:
Ge support till elever som har problem med inlogg, registrera trasiga enheter och skicka/ta emot dem, administrera fakturaunderlag för ersättning när enhet gått sönder.
Lämna och hämta trasiga iPads till lagning i stan på Repair Care.
Vara administratör för Unikum och Skola24
Hjälpa nya elever som kommer till under läsåret att få lösenord och starta i gång sin enhet.
Vara uppdaterad kring program som Halmstad kommun har köpt in med kommunlicenser, inloggningar, användare och inställningar, tex Skolplus, Matteläromedel mm
Starthjälp med iPads, fodral, laddare, lurar och tangentbord.
Starthjälp med Chromebooks, väska, och laddare.

Det kan finnas möjlighet till högre tjänstgöringsgrad utifrån dialog med rektorn.

Kvalifikationer

Du är en person som gillar ordning och reda och har ett stort lösningsfokus. Du trivs att jobba under högt tempo tillsammans med både vuxna, tonåringar och barn.

Krav: Eftergymnasial administrativ utbildning med IT-inriktning eller motsvarande. Du har god svenska i både tal och skrift.
Meriterande: Undervisningserfarenhet då skolan som arbetsplats behöver pedagogisk inblick.

Visstidsanställning med möjlighet till förlängning.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid 50-75%
Tidsbegränsad till
2022-12-31
Tillträde
Snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-09-15
Ansök senast
2022-09-30

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00771Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!