Områdeschef IT-infrastruktur

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Serviceförvaltningen bidrar till en bättre vardag för kommunens invånare och verksamheter med tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och löneadministration samt invånarvägledning.
Brinner du för att ge bra service? Välkommen till oss, en professionell organisation i ständig utveckling som arbetar aktivt med service och engagemang.

IT-service är en del av Servicekontoret och arbetar med kommunens IT verksamhet. Vi är därigenom en möjliggörare för verksamheternas digitala utveckling och en förutsättning för att verksamheterna ska kunna bedrivas på ett effektivt sätt. Alla medarbetare i kommunen använder IT-service tjänster, och indirekt alla invånare i kommunen. Vi samordnar, utvecklar, utbildar, förvaltar och automatiserar kommunen med hjälp av de möjligheter IT och digitalisering skapar. Vi jobbar aktivt och verksamhetsnära våra kunder samt driver en effektiv IT-verksamhet med hög servicenivå och kompetens.
Vi har internationellt etablerade processer för effektiv och kvalitetssäkrad IT, med en stabil och säker IT-miljö. Vi drar nytta av och bidrar i nationella och regionala projekt. IT-lösningar finns numera överallt i kommunens verksamheter, exempelvis hanterar man ca 35000 digitala verktyg, ca 40000 användarkonton och hundratals IT-system.
På IT-service arbetar vi inom tre områden vilka är: Användarstöd och digitalisering, användarmiljö samt IT-infrastruktur.

Området IT-infrastruktur arbetar med det du inte ser i IT-miljön så som servrar, nätverk, databaser, inloggningsplattformar och så vidare.

Arbetsuppgifter

Anser du att IT är en viktig del för att leverera välfärd till kommunens invånare? Ser du möjligheterna med digitalisering? Är du en klok och kommunikativ ledare som gillar att arbeta både strategiskt och taktiskt? Vill du vara en viktig spelare i att utveckla och säkra en god, stabil och modern IT-infrastruktur för en av Hallands största IT-miljöer? Då kan du vara vår nya kollega och vår nya områdeschef!

Du kommer att leda området IT-infrastruktur och tillsammans med dess 17 medarbetare ansvara för att säkerställa en modern, säker och stabil IT-infrastruktur utifrån Halmstads kommunskoncerns behov. I rollen har du budget-, personal och arbetsmiljöansvar. Du sätter tydliga mål för dina medarbetare och har stor tillit till deras tekniska kompetens. Verksamhetschefens förväntningar på dig är att du alltid har koncernens behov i fokus, samt att du är en strategisk partner till honom, dina kollegor och kommunens digitaliseringsenhet. Uppdraget innefattar dialog på flera olika plan och förutsätter att du är lyhörd och relationsskapande.

Vad erbjuder vi?
Vi tror på att arbetsuppgifterna styr var och när man utför dem. När det passar att vara på plats kommer du trivas i våra nya och fräscha aktivitetsbaserade kontor. https://youtu.be/FN_FSEkYg3s

Är du lättsam, engagerad, nyfiken, omsorgsfull, har nära till skratt och helt ointresserad av hierarkier och status kommer du trivas i vårt gäng. Läs mer om vår goda arbetskultur här https://tinyurl.se/4Nz

För att få en bra start som ny chef i Halmstads kommun och för att ge dig goda förutsättningar att lyckas som en god ledare, deltar du i vårt kommunövergripande chefs- och ledarprogram.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har tidigare chefserfarenhet inom IT-området, digitalisering eller utveckling. Du har en högskoleutbildning eller motsvarande kombinerat med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande med utbildning och kompetens inom IT-infrastruktur och digitalisering, offentlig sektor, juridik och ramverk så som ITIL, ISO 27001, NIS, GDPR och LoU. Det är också bra om du har relevanta utbildningar inom ledarskap.

Vi lägger stor vikt vid att du är en strategisk, tydlig, kommunikativ, tillitsfull och inkluderande ledare som är bra på att styra, leda och följa upp din verksamhet. Du lämnar detaljfrågorna åt experterna (dina medarbetare) samtidigt som du intresserar dig mer för mål, strategier och aktiviteter. Du är en skicklig relationsskapare som gillar att samverka, och därigenom få förståelse för hur vi kan stödja kärnverksamheterna på bästa sätt. Du har lätt för att få fram kärnan i ett budskap. Du kan genom ditt strategiska förhållningssätt navigera i komplexa frågor och organisationer, ser samband och vet vad som behöver göras i vilken ordning för att få bäst effekt. Du kan uttrycka dig väl i både svenska och engelska i tal och skrift.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2023-01-04
Ansök senast
2023-01-25

Upplysningar

 • Joel Halldin Gjerdrum
  HR-specialist
 • Lars Nilsander
  Verksamhetschef
  Telefon: 035-18 25 20
 • Sophie Sorlin
  Vision

Ansökan

Referensnummer
C118865 - 2022Ansök

Övrig information

Säkerhetsprövning kan komma utföras på slutkandidat.

Som medarbetare hos oss delar och bidrar du till vår gemensamma arbetskultur. Den uttrycks i våra lönekriterier, se dem på https://tinyurl.se/4Nz

Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.