Områdeschef

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Servicekontoret bidrar till en bättre vardag för kommunens invånare och verksamheter med tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och löneadministration samt invånarvägledning.
Brinner du för att ge bra service? Välkommen till oss, en professionell organisation i ständig utveckling som arbetar aktivt med service och engagemang.

HR Service finns till för att göra livet lättare för chefer och medarbetare i kommunen genom att hantera leverans av lön och förmåner, pensioner och försäkringar, samt att systemförvalta, utveckla, utbilda och supportera i kommunens olika HR-system. HR Service hanterar ca 11.000 löner, svarar på ca 2.000 telefonsamtal och tar emot ca 2.500 skriftliga ärenden varje månad. I verksamheten arbetar 35 medarbetare, där en Områdeschef för område Lön och en Områdeschef för område System och Pension redan finns på plats. Halmstads kommun jobbar med utvecklande ledarskap som metod, och tillämpar tillitsbaserad styrning. HR Service har ca 35 anställda fördelat på två områden: område Lön och område System och analys, pension och utbildning.

Nu gör vi om och utbildning kommer numera utgöra ett eget område med en egen områdeschef. Tillsammans med oss på HR Service får du möjlighet att arbeta i en idérik och dynamisk miljö med ett flexibelt förhållningssätt kring både arbetstid och arbetsplats.

Arbetsuppgifter

Är du en relationsskapande, tillitsskapande och utvecklande person som vill ta klivet att bli chef och leda en engagerad grupp med nyckelkompetenser inom utbildning, support- och informationsfrågor? Eller är du redan chef och har redan nämnda egenskaper och vill fortsätta utvecklas som ledare hos oss? Oavsett din bakgrund så ges du här möjlighet att göra det i Halmstads kommuns mest progressiva förvaltning. Välkommen med din ansökan!

Som Områdeschef för område Utbildning leder du sex engagerade och drivna medarbetare som jobbar med utbildnings-, projekt- och informationsfrågor relaterade till HR systemen Heroma, KIA incidentrapportering och Visma Recruit. Hos oss kommer du agera "spelande tränare" och delta aktivt i de dagliga operativa frågorna och ha ansvar för egna projekt. Flera av dina medarbetare har projektledaransvar för utvecklingsprojekt relaterade till ovanstående system eller andra viktiga kommunövergripande initiativ så som "heltidsarbete som norm". Du förväntas stödja gruppen vid problemlösning samt vara en starkt bidragande faktor till att vidareutveckla HR service arbetssätt, systemplattform och manualer.

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta med digitaliseringsprojekt samt dagligen samarbeta med de specialistkompetenser vi har inom HR Service väggar. Du arbetar strategiskt tillsammans med kommunledningsförvaltningens HR-avdelning och HR service ledningsgrupp som du är en del av. Du samarbetar tätt med de andra två områdescheferna, leder möten med egna medarbetare och medarbetare ute på förvaltningar och bolag samt möter våra kunder regelbundet för dialog. Kanske kommer du att ingå i en eller flera av HR Service kompetensgrupper.

I tjänsten ingår inte budgetansvar då HR-service har en gemensam budget. Du kommer däremot vara drivande i din egen personalplanering och kommer ha en djup insyn i budgetarbetet.

Kvalifikationer

Du är en tillitsskapande person som har förmågan att bygga kompetens hos dina medarbetare att ta eget ansvar och är där för dem när de behöver råd, coachning och hjälp med riktning. Du är en relationsskapande och kommunikativ ledare som har lätt för att samverka med olika personer med olika kompetenser. Du har en god leveransförmåga och är noga med att vi levererar med kvalitet till de vi är till för. Du kommer att verka in en verksamhet där det är viktigt att ha förmågan att ställa om, vara flexibel och ha uthållighet för att nå resultat.

Vi ser att du har erfarenhet från arbete med projekt-, utvecklings- och utbildningsfrågor. Du har en god avtalskompetens och erfarenhet av lön- och personalsystem. Vidare har du en utbildning inom HR, arbetsrätt eller löneadministration alternativt erfarenhet/kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Då tjänsten innefattar mycket kommunikation ser vi att du har en god svenska i både tal och skrift. Tjänsten innefattar projektledning av olika utvecklingsinitiativ varför det är meriterande med erfarenhet av digitaliseringsprojekt. Det är ett extra plus om du har erfarenhet av Heroma, offentlig sektor samt har chefserfarenhet innehållandes budget- och personalansvar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-11-22
Ansök senast
2022-12-07

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C113127 - 2022Ansök

Övrig information

Som medarbetare hos oss delar och bidrar du till vår gemensamma arbetskultur. Den uttrycks i våra lönekriterier, se dem på https://tinyurl.se/4Nz

Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.