• Halmstads webbplatser

Projektledare bygg- och anläggning

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Teknik- och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens offentliga miljöer som gator, torg och parker samt kommunens lokaler. Vi ansvarar även för idrotts- och fritidsverksamheten genom samverkan och stöd till föreningslivet.

Projektavdelningen består av två enheter. Byggtekniska enheten som är inriktad mot byggnation av kommunala servicebyggnader, så som skolor, äldreboende och gruppbostäder. Anläggningsenheten som är inriktad mot byggnation av kommunal infrastruktur, tex gator, broar och parker.

Arbetsuppgifter

Vill du bli en del av en arbetsplats där du får arbeta med antingen bygg- eller anläggningsprojekt, där medarbetarna trivs och där kulturen präglas av en god stämning och en hjälpsam attityd? Vi söker nu en projektledare till vardera enhet!

Vare sig du arbetar på byggtekniska enheten eller anläggningsenheten värderar vi prestigelöshet och samarbete högt, vilket innebär att alla hjälper varandra och att det alltid finns stöd och stöttning att få. Som projektledare på teknik- och fastighetsförvaltningens projektavdelning ansvarar du för många olika delar i ett byggprojekt eller anläggningsprojekt. Från idè till färdigställande och nöjda kunder. Fokus i rollen ligger på projektledning och koordinering där du kommer ha mycket kundkontakt, kontakt med myndigheter, konsulter och entreprenörer.

Ingen dag är den andre lik. Ena dagen sitter du i möte i idéfasen av ett projekt för att nästa dag vara ute på arbetsplatsen i slutfasen av ett projekt. Kunderna vi arbetar med är de olika förvaltningar och bolag som återfinns inom Halmstads kommun. Förekommande projekt är byggnation av skolor, förskolor, äldreboende, gruppbostäder, idrottsanläggningar, offentliga byggnader, gator, torg, gc-vägar, lekplatser mm. Avdelningen har en årlig projektbudget på ca 1000 mkr.

Du kommer till exempel att:
• Ansvara för framtagande av förstudier i större projekt.
• Driva projekten framåt i både helhet och detaljfrågor med ansvar för både tidplan och budget.
• Leda och medverka i möten med kunder, konsulter, entreprenörer, myndigheter mm.
• Arbeta för att skapa god arbetsmiljö i arbetsgrupperna.
• Ansvara för konsult- och entreprenadupphandlingar.

På Teknik och fastighetsförvaltningens projektavdelning arbetar du i en beställarroll med beslutsmandat och fullt ansvar för dina projekt både ekonomiskt och tidsmässigt.
Som projektledare hos oss har du en stor frihet under eget ansvar. Välkommen till en arbetsplats där trivsel, samarbete och driv är i fokus!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från branschen. Du ska ha minst tre års erfarenhet av att jobba med bygg- eller anläggningsprojekt och har god inblick i den komplexitet dessa projekt innebär. Du har teknisk högskoleutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig, alternativt flera års praktiskt erfarenhet. Vi ser det som krav att du använder digitala verktyg obehindrat i din arbetsvardag.

För att lyckas som projektledare hos oss har du ett strukturerat arbetssätt med fokus på tid, kostnad och kvalitet, van att fatta beslut, prioritera, lösa uppkomna problem samt ha en god samarbetsförmåga. Vidare trivs du med att vara i händelsernas centrum och du har en god kommunikativ förmåga. Erfarenhet och utbildning inom entreprenadjuridik och LOU är meriterande. Det är också meriterande med utbildning inom projektledning. Engagemang är en viktig egenskap därför är det viktigt att du känner personligt ansvar för dina arbetsuppgifter samt inser vikten av att leverera inom givna ramar. Positivitet och intresse för att utveckla rollen och kollegorna skall vara ledstjärnan.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2024-06-28
Ansök senast
2024-08-04

Upplysningar

  • Rikard Junblad
    Enhetschef, byggtekniska enheten
    Telefon: 0729-63 95 41
  • Henrik Larsson
    Enhetschef, anläggningsenheten
    Telefon: 0725-30 41 11

Ansökan

Referensnummer
C200054 - 2024Ansök

Övrig information

Information om tester:
Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett e-postmeddelande med tester att genomföra. Har du redan genomfört dessa tester kan du återanvända ditt resultat.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!