• Halmstads webbplatser

Grundskollärare i textil till Klaraskolan 6-9

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Vill du vara med på vår resa?
Vill du vara med på vår resa mot nya Lyckedalskolan? Vill du arbeta på en skola där du har möjlighet att göra skillnad varje dag och där du har ett viktigt och inspirerande uppdrag? Då är det dags att ansöka till oss. Vi, Biljana, Oskar och Jenny, kommer tillsammans med ett gott gäng kollegor skapa visionen för vår nya skola som beräknas vara färdig hösten 2026. Klaraskolan kommer byta namn till Lyckedalskolan och vårt arbete kännetecknas just nu av ett positivt utvecklings- och förändringsarbete där trygghet, tydlighet och tillsammansarbete är viktiga ledord. Vi har stora utmaningar i vår verksamhet och vi har stora möjligheter, vilket vi tycker är stimulerande och skapar en känsla av meningsfullhet. Vi månar om goda relationer och strävar efter ett tryggt och tillitsfullt arbets- och lärandeklimat där vi tror på varandra. På Klaraskolan vill vi att alla ska må bra, vilja vara i skolan och känna lust att lära. Ett av våra mål är att höja elevernas kunskapsresultat och detta läsår fokuserar vi på språkutvecklande arbete i alla ämnen. Skolans förstelärare leder tillsammans med oss rektorer lärarnas lärande och vi formar kompetensutbildningen utifrån behov i verksamheten. Vi arbetar också mycket med att skapa en god studiemiljö och arbetsro på lektionerna, vilket vi ser som en grundförutsättning i arbetet med att främja elevernas lärande, utveckling och hälsa. För att skapa en helhetssyn kring eleverna strävar vi efter en nära samverkan med både vårdnadshavare och andra myndigheter. På Klaraskolan går idag ca 400 elever i årskurs 6-9 och genom att anställa en speciallärare vill vi ge våra elever en ännu bättre möjlighet att nå kunskapsmålen och komma in på gymnasiet. Vi är övertygande om att du tillsammans med elever, lärarkollegor och EHT kommer få ett spännande och stimulerande arbete.

Arbetsuppgifter

Vi söker vi en lärare med ämnesbehörighet i textilslöjd för undervisning i åk 6-9. I tjänsten ingår mentorskap och du kommer att ha ett nära samarbete med andra lärare.
Som lärare på Klaraskolan är det viktigt att du är en trygg och tydlig ledare, du har goda pedagogiska färdigheter och är skicklig på att anpassa undervisningen till elevernas behov. I din undervisning utgår du ifrån ett relationellt perspektiv, använder samarbetsstrukturer för en elevaktiv undervisning och har ett formativt förhållningssätt. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven motivera dem till lärande och utveckling. I ditt pedagogiska uppdrag är det av stor vikt att du möter alla elever med en positiv inställning, att du främjar du elevernas delaktighet och inflytande och att du har förmågan att vara flexibel och kreativ.
Du har lätt att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför, utvärderar och utvecklar du undervisningen utifrån skolans styrdokument och mål. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera elevernas behov och du har god förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.

På Klaraskolan strävar vi efter att ha ett nära samarbete mellan lärare och elevhälsoteam och vi håller på att bygga upp strukturer som underlättar kommunikation och tillsammansarbete. Utmaningar tänker vi klokt om tillsammans och vi hjälps åt hitta lösningar. I ditt arbete med elever, vårdnadshavare, pedagogisk personal, rektorer och andra samverkansaktörer skapar du goda förutsättningar för eleverna att lyckas.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare för åk 4-9 med ämnesbehörighet i slöjd, gärna i kombination med något annat ämne. Inledningsvis kommer det vara undervisning i åk 6-9 och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på högstadiet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde aug-24
Publicerad
2024-05-28
Ansök senast
2024-06-26

Upplysningar

 • Jenny Wiemo
  Rektor
  0733-058010
 • Biljana Janjetovic
  biträdande rektor
  0733-874560
 • Oskar Brusewitz
  biträdande rektor
  0720-842142
 • Sveriges Lärare expedition
  Telefon: 035-137997

Ansökan

Referensnummer
C195484 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!