Fältkurator

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med i vårt arbete att utveckla Halmstad kommuns nya Brottsförebyggande enhet

Just nu pågår ett viktigt och spännande utvecklingsarbete inom brottsförebyggande insatser för barn och unga i Halmstad kommun. Under våren startar vi i gång vår nya brottsförebyggande enhet, som tillhör Socialförvaltningen - barn och ungdomsavdelning.

Enheten har som uppdrag att arbeta förebyggande i samverkan med olika aktörer samt erbjuda insatser som individen behöver för att förhindra eller bryta normbrytande beteenden. På enheten kommer du tillhöra ett team på 11 personer-enhetschef, samordnare, socialrådgivare och fältkuratorer.

Du som fältkurator är en viktig del av kommunens förebyggande arbete med barn, ungdomar och föräldrar. Fokus i arbetet är att möta barn och ungdomar där de befinner sig i vardagen såsom skolan, fritidsverksamheter och andra arenor som tex sociala medier. En del i uppdraget innebär att kunna stödja andra professioner i samverkan utifrån information och snabb mobilisering.

Du kommer att samverka med både interna och externa aktörer i kommunen. Du möter enskilda och grupper av barn, ungdomar och föräldrar och har som uppdrag att arbeta förebyggande på individ, grupp och samhällsnivå.

För att möta upp behovet på bästa sätt kommer du att arbeta måndag-fredag, utifrån flextidsavtal med 1-2 schemalagda kvällar/v mellan klockan 12.00-21.00.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom socialt arbete, socialpedagog eller liknande. Du har erfarenhet av arbete med barn och unga, till exempel i skola, fritidsverksamhet eller socialtjänst. Det är önskvärt att du har erfarenhet av samverkan mellan olika aktörer och att möta föräldrar, samt har god kulturkompetens. Extra meriterande om du har kunskap om risk- och skyddsfaktorer i ett främjande och förebyggande arbete och hur vi kan påverka barns uppväxtvillkor.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av föräldraskapsstöd samt erfarenhet av att planera och genomföra workshops och informationsmöten. B-körkort, är ett krav

Du kommer trivas hos oss om du tycker om att jobba i team, är engagerad och vågar tänka nytt och kreativt. Du är bekväm med att möta individer i samtal och att prata inför grupper. Du kommunicerar och samarbetar på ett respektfullt och konstruktivt sätt. Du har erfarenhet och intresse av att utveckla ett strategiskt och kunskapsbaserat socialt arbete. Som person är du trygg och relationsskapande

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2023-03-07
Ansök senast
2023-03-31

Upplysningar

 • Mikael Nilsson
  Enhetschef
  Telefon: 035-138104
 • Anders Wessfeldt
  SSR
  Telefon: 035-138594
 • Noga Stefansson
  Vision
 • Sofie Wisell
  Enhetschef
  070 8703998
 • Anette Berglund
  Enhetschef
  Telefon: 035-182722

Ansökan

Referensnummer
SN2023/00076Ansök