Verksamhetschef, hemsjukvård och förebyggande

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Vi är ledande i arbetet med att digitalisera äldrelägenheter så att vi kan skapa en tryggare vardag för våra kunder och arbeta mer effektivt. Vi vill (se till att) skapa nya välfärdstjänster som underlättar vardagen för dem vi finns till för och som ger möjligheter till att få vård och omsorg i det egna hemmet längre. För att uppnå detta har vi genomfört, och fortsätter att genomföra, stora förändringssatsningar inom organisationen för att kunna ge en så god och kvalitativ vård som möjligt.

Arbetsuppgifter

Är du en ledare som drivs av att ge våra äldre medborgare en god och nära vård? Har du förmåga att skapa struktur och ge riktning i ett värdefullt arbete? Då kan du vara vår nya verksamhetschef.

Vi är mittuppe i en förändringsresa och under våren 2022 utökade vi vår personalstyrka med 18 nya sjuksköterskor som en del i vårt arbete att kraftigt förstärka verksamheten. Vi har även skapat ett nytt hemtagnings-team bestående av olika yrkesgrupper så som arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

I rollen som vår nya verksamhetschef för hemsjukvård och förebyggande kommer du att arbeta tillsammans med medarbetare som har stor erfarenhet och kompetens. Du kommer att vara en del i vår strävan att förverkliga övergripande mål och ansvara för utveckling och uppföljning av din verksamhet utefter ekonomiska förutsättningar. Som verksamhetschef kommer du att leda en organisation som ligger i framkant med nya arbetssätt där innovation och kvalitetsarbete är viktiga förutsättningar för att fortsätta utvecklas.

Dina ansvarsområden kommer att omfatta verksamhet, personal och budget där du leder och utvecklar en grupp om tio enhetschefer som i huvudsak ansvarar för sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter samt för förebyggande och uppsökande verksamhet. Du har det övergripande ansvaret för att planera och följa upp gruppens arbete gentemot uppsatta mål, och i uppdraget ingår även arbete med arbetsmiljö, kvalitet, administration och patientsäkerhet.

Utöver att leda den egna verksamheten kommer du att ingå i avdelningens och förvaltningens ledningsgrupp och rapportera direkt till förvaltningschef. För att lyckas i uppdraget har du stödfunktioner till hands samt kommer att samarbeta med andra verksamheter och aktörer både internt och externt.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du är legitimerad HSL-personal* eller Socionom och har minst tre års chefserfarenhet med personal- och budgetansvar. Meriterande är om du dessutom har erfarenhet av att leda verksamhet genom andra chefer och/eller har arbetat med strategiska frågor inom hälso- och sjukvård, som exempelvis hälsoutveckling. Har du utbildning inom utvecklande eller tillitsbaserat ledarskap är detta ett plus.

Som ledare har du ett tillitsbaserat förhållningssätt samtidigt som du kan anpassa ditt ledarskap utifrån individens behov. Du har förmåga att inspirera och vilja att samverka inom och utanför organisationen. Genom din drivkraft coachar du andra för att skapa engagemang och delaktighet i det dagliga arbetet. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och arbetar för att skapa förutsättningar för att medarbetare ska kunna utvecklas genom att ta tillvara deras kompetens, kreativitet och därigenom forma en trivsam arbetsmiljö. Du ser samarbete som en framgångsfaktor i arbetet och med din goda kommunikationsförmåga kan du uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

En av dina styrkor är att kunna analysera behov och vidareutveckla verksamheten utefter framtida utmaningar.
Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med hållbar ekonomi och har lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information. Du är driven, innovativ och gillar att tänka nytt. Din entusiasm inför uppgiften är stor och du har bred kompetens inom de verksamhetsområden som hemvårdsförvaltningen täcker. Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

*Har du någon annan legitimation än som sjuksköterska eller läkare går det jättebra att kryssa i "Inte legitimerad" i frågeformuläret då vi ändå kommer att gå igenom alla ansökningar. Detta beror tyvärr på en begränsning i systemet som inte går att ändra och som vi givetvis beklagar.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-09-08
Ansök senast
2022-09-26

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
HN 2022/00276Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

I denna process tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering med telefonintervju, urvalsintervju via Teams med tester samt intervju med rekryterande chef.

Vi undanber oss vänligt men bestämt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!