• Halmstads webbplatser

Specialpedagog till Andersbergsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Only Good Vibes
Andersbergsskolan är en mångkulturell skolan, i dagsläget åk F-4 men på sikt blir vi en F-3 skola. Vi har ca 380 elever, de flesta av eleverna har ett annat modersmål än svenska.
Vår vision är ”Only Good Vibes” – med utgångspunkt i läroplanens första kapitel och betydelsen av att främja elevernas livslånga lust till lärande. I våra tre hjärtan hittar vi även ledorden ”kramar ”och ”ramar”. Att arbeta på vår skola innebär att du är en tydlig ledare med ett stort aktörskap samtidigt som du bygger relationer och skapar trygghet för våra elever.
På Andersbergsskolan hjälps alla åt att ta ansvar för skolans undersökande undervisningskultur och alla elevers kunskapsutveckling och välbefinnande. Tillsammans utbildar vi världsmedborgare!

Arbetsuppgifter

Vi söker en utbildad specialpedagog till Andersbergsskolan. För att trivas i rollen som specialpedagog hos oss behöver du ha tydliga tankar om hur elever i behov av särskilt stöd ska kunna optimera sin utveckling och sitt lärande. Uppdraget handlar om att, tillsammans med arbetslagens pedagoger, arbeta förebyggande och målinriktat för att skapa goda undervisnings- och lärmiljöer utifrån våra styrdokument.
Du behöver ha god insyn och kunskap i skrivande av åtgärdsprogram, med ett brett register av verktyg att använda för att möta elevernas olika behov. Du behöver ha kunskap om tidiga läs- och skrivinlärningsmetoder, såsom Bornholmsmodellen, 7-stegs metoden, fonomix och andra vetenskapligt förankrade metoder.
Du kommer att arbeta strategiskt, såväl som operativt. Du har huvudansvar för upprättade av åtgärdsprogram, samt övergångar (förskola-förskoleklass, Andersbergsskolan-Klaraskolan). Tillsammans med bland annat Sva-utvecklare, speciallärare och förstelärare ansvarar du även för att systematiskt sammanställa och analysera underlag, exempelvis bedömningsstöd och Legilexi, för att på så sätt kunna anpassa metoder och verktyg utifrån elevernas behov.
I ditt uppdrag ingår handledning och stöd till lärare och arbetslag, såväl som elevnära arbete, exempelvis med Bravkod och intensivträning med läsning. Vi arbetar målmedvetet och systematiskt med tidiga insatser, på vår skola innebär det att alla som arbetar på skolan är viktiga pusselbitar för elevernas utveckling och lärande, inte minst kopplat till läsa- skriva- räknagarantin.
Som specialpedagog har du en viktig roll i skolans elevhälsoteam där du samarbetar med rektorer, skolsköterska och kurator. Du kommer även samverka i mötesforum tillsammans med externa och interna kontakter. I ditt arbete utgår du både från forskning och beprövad erfarenhet.

Kvalifikationer

Krav: Utbildad specialpedagog med behörighet och erfarenhet av att arbeta på lågstadiet (F-3).

Vi söker dig som har ett tydligt varför. Som går till jobbet varje dag för att skapa de bästa förutsättningarna för elevernas utveckling och lärande. Vi söker dig som gillar att jobba i team som inte är rädd för att utmana, men som också är duktig på att handleda och stötta lärare såväl som elever. Du har lätt för att samarbeta och är en lagspelare.
Anställningsformen är semesteranställning.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-06-25
Ansök senast
2024-08-04

Upplysningar

 • Charlotta Karlsson
  rektor
  0765-113248
 • Lotta Edvardsson Svensk
  biträdande rektor
  0704-388670
 • Sveriges Lärare expedition
  Telefon: 035-137997

Ansökan

Referensnummer
C199776 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!