Vi söker en enhetschef som vill göra skillnad!

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kulturförvaltningens verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice.

Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Avdelningen Kultur och konst arbetar för att kulturen ska vara en självklar del, för och i Halmstads kommuns invånares vardag. Genom hög delaktighet och samverkan möjliggör vi för föreningar, studieförbund och övrigt kulturliv att verka och utvecklas i Halmstads kommun. I avdelningens övergripande verksamhetsområden ingår kultur- och ungdomsfrågor samt konst- och museifrågor. Vi utgår ifrån ett inkluderande och jämlikt perspektiv i våra verksamheter, särskilt gällande meningsfull fritid för unga. Vi arbetar kunskapsutvecklande i hela vår verksamhet och vi lägger stor vikt i mötet mellan kultur och publik.

Arbetsuppgifter

Som enhetschefen ingår du i avdelningens ledningsgrupp samt i Kulturförvaltningens chefsgrupp och är underställd avdelningschefen för Kultur och konst. I samverkan med avdelningschefen bedriver du bland annat ett strategiskt arbete för att inspirera, berika och möjliggöra en jämlik och meningsfull fritid för barn och unga genom att arbeta med barn och ungas delaktighet och inflytande och att ta tillvara och främja vår målgrupps kreativitet, behov och intressen.

Du har ansvar för verksamhet, budget och personal på din enhet som består av 22-25 engagerade medarbetare. Tillsammans med din personal driver du ett utvecklingsorienterat och målinriktat arbete framåt.

I enhetens uppdrag ingår att erbjuda trygga mötesplatser för unga där en meningsfull fritid och ungas delaktighet står i centrum. Enheten arbetar också uppsökande och utåtriktat. Idag finns flera mötesplatser (fritidsgårdar) för unga runtom i kommunen och enhetens uppdrag idag bygger främst på de fyra mötesplatserna: Horizonten i Fyllinge, Zonen i Andersberg, Hype på Vallås och United i Oskarström. Medarbetarna arbetar med främjande metoder och har ett coachande förhållningssätt. De stöttar för att möjliggöra ungas kreativa idéer och att få ingå i olika projekt och arrangemang.

Som enhetschef är din närvaro bland personalen viktig och du förväntas möta personal och ungdomar där vi har verksamhet. Eftersom Halmstad är en expansiv kommun så kommer antalet barn och unga att öka och behovet av verksamhet för olika målgrupper växer. Arbetet med meningsfull fritid och mötesplatser för unga kommer att förändras och utvecklas i samarbete med andra enheter inom vår egen förvaltning och andra förvaltningar/bolag inom kommunen samt i samarbete med föreningar. Inte minst samarbetet med skola och socialtjänst kommer att öka framöver.

I ditt uppdrag som enhetschef ingår även rollen som projektägare för Aktiv sommar, som är lägerverksamhet för Halmstads kommuns barn och ungdomar. Du som enhetschef ingår även i styrgruppen för Aktiv sommar tillsammans med 7 andra representanter från Halmstads kommuns förvaltningar samt så ingår enhetschef i olika arbetsgrupper för SSPF och TSI.

Kvalifikationer

Vi ser det som avgörande att du har relevant akademisk examen, gärna med inriktning inom beteendevetenskap eller utbildning tillsammans med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du kan även ha en relevant KY- eller YH-utbildning med erfarenhet. Du har erfarenhet av ledarskap där du arbetat med ett behovsanpassat, utvecklande, stöttande och tydligt ledarskap. Du har även en flerårig, dokumenterad arbetslivserfarenhet av att ha jobbat med målgrupp unga.

Erfarenhet av delaktighet som metod samt erfarenhet av att ha jobbat med social inkludering och barnrätt är meriterande. Vi ser det även som meriterande om du har ett väl vitsordat bemötande. I övrigt ser vi att du har god svenska i tal och skrift. Du har körkort B och har du tillgång till egen bil ser vi detta som en fördel. Andra språkkunskaper är meriterande.

Du är en driven och ansvarstagande person. Du är tydlig med riktning och tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap genom att bygga kapacitet hos dina medarbetare för att lyckas inom ramen för sina uppdrag. Du trivs med att arbeta i team och är lyhörd gentemot din omgivning. Du trivs i mötet med andra och har lätt för att skapa förtroendefulla och fungerande relationer i olika samverkansformer inom och utanför din verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Publicerad
2023-03-08
Ansök senast
2023-03-29

Upplysningar

 • Pauline Broholm Lindberg
  Avdelningschef
  Telefon: 070-248 52 21
 • Caroline Jotic
  HR-specialist
  Telefon: 072-147 46 87
 • Jennie Henrysson
  DIK
  Telefon: 035-13 96 88
 • Sara Malm
  Vision
  Telefon: 073-851 08 96
  E-post: Sara Malm
 • Ulf Johansson
  Kommunal

Ansökan

Referensnummer
KN 2023/00058Ansök

Övrig information

I denna rekrytering tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering med telefonintervju, urvalsintervju med tester samt intervju
med rekryterande chef.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.

Varmt välkommen med din ansökan!