• Halmstads webbplatser

Stödassistenter till enheter på vuxenavdelningen

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen arbetar för att ge stöd och hjälpa barn, ungdomar, familjer och personer med funktionsnedsättning eller beroendeproblem. Vi arbetar även med uppsökande och förebyggande insatser. Grundläggande för oss är att vi bemöter varandra på ett respektfullt sätt – såväl våra brukare som oss medarbetare emellan.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som ger de boende ett individuellt anpassat stöd i sin hemmiljö, i det dagliga livet och på sin fritid. Tillsammans med övrig personal använder du din erfarenhet och kunskap så att brukarna utifrån deras behov får den vård och omsorg som behövs för att göra vardagen trygg och meningsfull. Det känns naturligt för dig att arbeta med bemötandeperspektiv och ett lågaffektivt bemötande.

Hos oss arbetar du med ett stort ansvar och i detta ingår medicinska insatser, som utförs på delegation från sjuksköterska. Arbetet innebär att du aktivt deltar i de varierande arbetsuppgifterna som är allt från att vara ett pedagogiskt stöd i vardagen, delta i nätverk, dokumentera och ge stöd i sysslor såsom tvätt, matlagning och städning.

Vi erbjuder ett meningsfullt och givande arbete med stor möjlighet till personlig utveckling. Dina personliga egenskaper är avgörande för att du ska trivas hos oss.

Kvalifikationer

Som kollega på vuxenavdelningen är kravet att du har en gymnasial utbildning inom vård och omsorg samt B-körkort för manuellt växlad bil. Det är meriterande att du har erfarenhet från arbete med personer med psykisk funktionsvariation, gärna inom autism och psykiatriområdet.

Vi söker dig som gillar utmaningen i att inte veta exakt hur dagen kommer att se ut, som tycker om variation och som vill göra skillnad.

Arbetet kräver en personlig mognad, lyhördhet och social kompetens. Du är stolt över ditt yrke och trygg i dig själv och tycker om att dela med dig av dina kunskaper samt gärna lär av andra. Du är ansvarsfull, kan arbeta i team och är öppen för att testa nya arbetssätt. Du måste kunna arbeta självständigt och strukturerat, ta egna initiativ och medverka till ömsesidigt erfarenhetsutbyte med nätverket kring boende.

Det är även viktigt med förmågan att ha ett lugn och ett empatiskt förhållningssätt inför de olika situationer som kan uppstå i arbetet. Du som söker har en god kommunikativ förmåga samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, vana av att dokumentera samt grundläggande datakunskaper. Du behöver vara bekväm med teknik, samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift utifrån dokumentationskrav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
4
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: 1 september eller enligt överenskommelse
Publicerad
2024-07-01
Ansök senast
2024-07-17

Upplysningar

 • Kommunal
  Kommunal reception Facklig
  Telefon: 035-138070
 • Jenny Sparf
  Vision
  E-post: Jenny Sparf
 • Minna Kialoni
  Metodstödjare avdelning vuxen
  Telefon: 035-139639

Ansökan

Referensnummer
C199595 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Halmstads kommun erbjuder friskvårdsbidrag och tillämpar rökfri arbetstid.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.
Vi kan komma att kalla till intervjuer löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!