Förskollärare till Askens förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Oskarströms och Askens förskolor hittar ni i naturskönt läge Oskarström med gångavstånd skridskobana, skidbacke, bibliotek, skolor, skogsmiljö och centrum. På förskolorna arbetar man tätt tillsammans med sina kollegor både med de pedagogiska vardagssituationerna samt det systematiska kvalitetsarbetet. Här deltar samtliga medarbetare i pedagogiska forum och lärgrupper. Vi lär tillsammans med kollegor, barn och studenter, med arbetsglädje samarbetar vi för barnens bästa och verksamhetens kvalité. Förskolorna är övningsförskolor med samarbete med högskolan. På förskolorna är barnens upptäckarglädje, nyfikenhet, vilja och lust att lära i centrum.

Vi söker förskollärare till Askens förskola.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare är du med och utvecklar förskolans pedagogiska verksamhet och kommer att arbeta med barn i åldrarna 1-5 år. Du är en förskollärare som utgår från barnens intressen, erfarenheter, behov och åsikter. Du har en förmåga att motivera och inspirera barnen genom att skapa sammanhang och lärmiljöer där deras nyfikenhet och lust att lära väcks. Genom att ta tillvara på barnens intressen får du dem att känna att de har inflytande över och delaktighet i sitt eget lärande.

Tillsammans med övriga kollegor i arbetslaget planerar du, följer upp, dokumenterar, analyserar och utvärderar verksamheten systematiskt och kontinuerligt så att den utvecklas i enlighet med läroplanens mål och förskolans styrdokument.

Du anställs på förskolan vilket innebär att du i framtiden kan komma att arbeta på en annan avdelning.

Kvalifikationer

Förskollärarlegitimation/förskollärarexamen eller annan lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan.

Vi söker en förskollärare Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du har lätt för att arbeta tillsammans med andra och du tar ansvar för både dina egna och gemensamma arbetsuppgifter Du kan även arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter barnens behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2023-03-09
Ansök senast
2023-03-31

Upplysningar

  • Kerstin Heintz
    Rektor
    Telefon: 073 202 21 74
  • Sveriges lärare
    Central expedition
    Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00198Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!