Sjuksköterskor nya moderna korttiden och rehabcenter

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Nu har du möjlighet att påverka utformningen av den nya moderna korttiden och rehabcenter som står klart 1 september 2023. Det kommer bestå av vårdplatser fördelade på tre olika områden, omvårdnad, palliativ vård och växelvård. Där teamet är det viktigaste verktyget för att uppnå målet med att erbjuda våra äldre den bästa bästa vårdochomsorg.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska bedömer och utför du medicinska behandlings- och omvårdnadsinsatser. Målgruppen är kunder på den nya moderna korttidsenhet och rehabcenter. Du ger handledning och delegering till omsorgspersonal och förväntas kunna arbeta i team tillsammans med undersköterskor, rehabpersonal och enhetschef på avdelningen i enlighet med våra värdegrundsord Tillit - Ödmjukhet - Respekt.

Korttidens huvudsakliga uppgift är att ta emot färdigbehandlade patienter från sjukhuset som inte är redo att flytta hem eller in på särskilt boende. Vi utgår från kundens behov och sammanställer en plan som följs för att kunden ska få den bästa möjliga vård. För att kunna axla uppgiften är samarbetet i arbetsgruppen viktigt. Arbetsgruppen består av undersköterskor, legitimerad personal som sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter samt koordinator och enhetschef.

Palliativa avdelningen tar emot kunder som är i livets slutskede och som behöver lindring och lugn. Självklart utgår vi från kundens behov, lyssnar in anhöriga, använder vår expertis för att utforma en värdig palliativ vård.

Växelvården är en avdelning där vi växelvis tar emot kunder från ordinärt boende. Oftast är det en anhörig som utför en stor del av omsorgen till vardags och som behöver stöd och avlastning periodvis. Här kan fokus vara på rehab och lite fler aktiviteter.

Kompetensutveckling kommer att erbjudas kontinuerligt, för att hålla hög kvalité och möta kundernas behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du erfarenhet och/eller specialistutbildning inom palliativ vård, demensvård och geriatrik är det meriterande.

Du har förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och använder obehindrat olika digitala system och dokumenterar i vårt dokumenthanteringssystem enligt gällande lagstiftning.

Du ansvarar för att arbeta personcentrerat med kunden i fokus. Arbetar på ett systematiskt och metodisk sätt och följer upp arbetet kring varje kund.

Du använder och lär dig att använda de tekniska hjälpmedel som krävs arbetet.

Du är en trygg person med ett öppet sinne och förmåga att sätta kunden i centrum. Du kan prioritera i ditt arbete och har en god samarbetsförmåga, både med kunder, anhöriga och kollegor i arbetsgruppen samt samarbetspartners. Du skapar laganda, leder utifrån din profession, arbetar proaktivt för ett bra arbetsklimat och är en del i arbetsgruppens arbete för att ge de boende god vård med hög kvalité. Allt enligt värdeorden - tillit- respekt och ödmjukhet.

Arbetet som sjuksköterska förutsätter att du kan ta initiativ och vara självgående.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
15
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 1 september 2023
Publicerad
2022-11-17
Ansök senast
2023-01-31

Upplysningar

 • AnaMaria Chrysoulakis
  Verksamhetschef, särskilt boende
  Telefon: 0702-12 03 12
 • Åsa Gylling
  Enhetschef
  Telefon: 076-610 74 82
 • Vårdförbundet
  Telefon: 035-21 17 01
 • Kommunal
  Telefon: 035-138070

Ansökan

Referensnummer
HN 2022/00396Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Vi kommer gå igenom urvalet löpande och kan komma att kalla kandidater till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Om du blir kallad till intervju vill vi att du kan styrka dina meriter med intyg, betyg och referenser.

För att bli aktuell för anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag från belastningsregistret. Beställ redan nu registerutdrag på polisens hemsida med ditt bank- id. Öppna E-tjänsten och beställ - "kontroll av egna uppgifter". Utdraget skickas till din brevlåda och ska tas med och uppvisas i samband med rekryteringen.

Som anställd på hemvårdsförvaltningen och Halmstads kommun får du en grundplacering på en enhet. I anställningen ingår det att du med ett öppet sinne ska kunna arbeta på andra enheter om verksamheten kräver det.

Vi erbjuder alla anställda ett friskvårdsbidrag på 2000:-/år som kan användas till valfri friskvård enligt skatteverkets riktlinjer. Vi har en personalförening som anordnar olika aktiviteter med förmånliga erbjudande till olika resor, aktiviteter och föreställningar.