Metodstödjare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med i socialförvaltningens arbete med att ta sig an de utmaningar som socialtjänsten står inför? Vill du bidra till att forma framtidens välfärd där vi använder digitala lösningar och välfärdsteknik med utgångspunkt från våra brukare och klienters behov?
Avdelningen för boende och korttid ansvarar för verkställighet av bostad med särskild service, korttidstillsyn och korttidsvistelse enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Andra lagstiftningar som styr avdelningens verksamhet är Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL).
Vill du vara med och utveckla och kvalitetssäkra våra verksamheter?
Då är du välkommen att söka tjänsten som metodstödjare hos oss.
Som metodstödjare arbetar du utifrån evidensbaserade metoder och fungerar som ett pedagogiskt stöd och som en internkonsult gentemot chefer och medarbetare. Du ska aktivt kunna delta i planering, genomförande och utvärdering av metodarbetet i verksamheten. Rent konkret innebär det bland annat att du är handledare i en grupp som vill förbättra eller utveckla något i verksamheten. Under arbetet med kartläggningar av arbetsprocesser och flöden är det din uppgift att ställa nyfikna och öppna frågor för att med hjälp av dessa hjälpa de inblandade resurspersonerna att se saker och ting ur flera perspektiv. Din roll är att få dina kollegor att upptäcka möjligheter. Nedanstående egenskaper är väsentliga för dig som tar dig an rollen som metodstödjare:
• Du ska kunna samordna och utveckla arbetet med brukarfokus och brukarmedverkan
vilket innebär bland annat att planera och utforma individanpassat kvalificerat
vardagsstöd
• Du ska kunna argumentera för metod och arbetssätt
• Du ska kunna kliva ur sin roll och se saker och ting från ett helikopterperspektiv
• Du ska kunna motivera andra
Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 2000 kronor per år samt tillgång till en förmånsportal fylld med förmåner och erbjudanden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och möter varje individ utifrån dennes behov och önskemål. Du är trygg i dig själv och bekväm med att arbeta självständigt och att handleda och inspirera andra.
Arbetet sker i en komplex verksamhet med många olika funktioner och aktörer och det är därför viktigt att du är strukturerade och strategisk och ser frågor i ett helhetsperspektiv, har god initiativförmåga och vågar ta ansvar.
Du behöver ha stor erfarenhet från arbete i LSS-verksamheter, kunskap om och erfarenhet av tydliggörande pedagogik och autism, samt kunskap om delaktighetsarbete. Du har vidare ett stort intresse av att ta del av och implementera aktuell forskning inom området. Som person är du analytisk och har en förmåga att omsätta teoretiska kunskaper till praktik. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och att samverka med andra på olika organisatoriska nivåer. Det är meriterande om du har erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbete enligt LSS-lagstiftningens intentioner. Lämplig utbildning kan vara till exempel arbetsterapeut eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2022-09-22
Ansök senast
2022-10-09

Upplysningar

 • Åsa Teveldal
  Avdelningschef
  Telefon: 035-137860
 • Anton Karlsson
  SSR
  Telefon: 035-137858
 • Sophie Sorlin
  Vision

Ansökan

Referensnummer
SN 2022/00222Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.