• Halmstads webbplatser

Förskollärare till Ranagårds anpassade grundskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Ranagårdsskolan är en helt ny skola som öppnar upp höstterminen 2024. Till höstterminen 2024 kommer ca 400 elever att börja på grundskolan i årskurs F-8. Den anpassade grundskolan som idag befinner sig på Getingeskolan kommer att flytta in i Ranagårdsskolan och vi kommer att ha plats för 45 elever. Du kommer att arbeta tillsammans med ett glatt och utvecklingsinriktat gäng som utmanar och vill bli utmanade, samverkan mellan grundskolan och den anpassade grundskolan är en naturlig del under hela den samlade skoldagen, därför söker vi dig som är en lagspelare.

För oss är det viktigt att alla elever utmanas utifrån sina förutsättningar och förmågor. Vi lär oss av varandra. Delaktighet och elevinflytande samt rätten till kommunikation värdesätter vi högt.

Arbetsuppgifter

Vi söker en förskollärare till lågstadiet på den anpassade grundskolan på Ranagård.

Vi arbetar i team som består av undervisande lärare, förskollärare, resurspedagoger och elevassistenter. Våra elever är fördelade i flera olika grupper under skoldagen. Tjänsten innebär delvis ett undervisningsuppdrag i klassen samt ett fritidshemsuppdrag som består av att utveckla elevernas delaktighet, inflytande självständighet. Ge eleverna stöd i sociala sammanhang och aktiviteter, samt ombesörja omsorg och omvårdnad. Hos oss finns elever som läser enligt ämnen och ämnesområden utifrån anpassad grundskolas kursplaner. Som pedagog är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. I uppdraget krävs god förmåga att analysera barnets behov samt förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. Vi arbetar mycket med bildstöd och alternativ kommunikation.
Tillsammans med dina kollegor medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje individ och för hela elevgruppen.
Du har ett tydligt elevfokus och ett gott bemötande. Du ser det som en självklarhet att samverka med dina kollegor samt att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare.

Du har ett tydligt elevfokus och ett gott bemötande till såväl elever, föräldrar och kollegor. För oss är problemlösningsförmåga, samarbetsförmåga och relationell kompetens viktig. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du samverkar med föräldrar och kollegor på ett lyhört och smidigt sätt.

Har du erfarenhet av Alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) är det meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 5 augusti 2024. Heltid, semestertjänst.
Publicerad
2024-05-07
Ansök senast
2024-05-21

Upplysningar

  • Sandra Björkman
    Rektor
    Telefon: 076-69 60 918
  • Sveriges Lärare expedition
    Telefon: 035-137997

Ansökan

Referensnummer
C192155 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!