HR-strateg

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.HR-avdelningen har i uppdrag att styra, samordna, följa upp och stödja förvaltningarnas och bolagens arbete inom områdena medarbetarskap, ledarskap, kompetens, hälsa och arbetsmiljö samt lön och villkor.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta inom ett komplext, spännande och utvecklande område? Du kommer att vara med och påverka på ett positivt sätt utifrån ditt ansvarsområde.

De övergripande ansvarsområdena i rollen kommer att vara:
- Företräda arbetsgivaren i strategiska hållbara bemanningsfrågor.
- Inspirera, coacha verksamheterna i strategiska hållbara bemanningsfrågor utifrån förutsättningarna i verksamheten.
- Samverka med våra fackliga organisationer inom hållbara bemanningsfrågor.
- Bidra till utveckling inom HR-området.
- Analys och tolkning av bemanningsfrågor och utifrån denna fakta föreslå förändringar.

Du kommer även att samverka med våra fackliga organisationer inom bemanningsfrågor och bidra till utveckling inom HR-området. Utöver detta får du arbeta med engagerade och omtänksamma kollegor i ett team som vill utveckla och utvecklas tillsammans med dig.

Arbetsuppgifter i rollen:
- Genom goda dialoger samordning, coacha, inspirera och tillsammans med förvaltningarna hitta lösningar över förvaltningsgränserna om behov finns avseende kompetensförsörjning utifrån strategisk och hållbar bemanning med huvudfokus på de personalintensiva verksamheterna.
- Vara en drivkraft avseende den fortsatta implementeringen av heltidsarbete som norm utifrån ett kompetensförsörjningsperspektiv och tillse att implementeringen sker på ett hållbart sätt längst ute i verksamheterna.
- Genom en mycket nära dialog och samverkan med HR, chefer och berörda fackliga organisationer tillse att kommunens bemanningshandbok följer gällande arbetstidsregler utifrån verksamhetens och medarbetarnas behov.
- Utveckla förutsättningar för systemstöd till ett hållbart arbetsliv
- Tillhandahålla och bearbeta faktadrivna utdata, analyser och prognoser som ett effektivt beslutsstöd inom området.

Kvalifikationer

Människor intresserar dig och du triggas av att på ett pedagogiskt och skickligt sätt förmedla budskap till olika målgrupper. Du är social, självgående, trygg i dig själv och lyhörd gentemot dina medmänniskor. Du är analytisk och gillar ordning och reda samt strukturerar upp ditt arbete med mål och tidsplanering. Du är flexibel och beredd på att ingen dag är den andra lik. Du har lätt för att samverka och finnas som ett stöd för andra och är bra på att analysera och konkretisera t.ex. i lagar och bestämmelser, och gör det begripligt för alla. För dig är likabehandling en självklarhet och du har ett gott bemötande gentemot såväl kollegor som övriga kontakter.

Vi ser att du har goda kunskaper i kommunal eller regional verksamhet med minst två år på strategisk nivå. Du har goda kunskaper i kollektivavtalet AB och bemanningsplanering. Du har arbetat som stöd till chefer i minst tre år och har god erfarenhet av att leda processer, projekt och förändring inom HR. Du har en högskole-/universitetsutbildning inom HR eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant och har en bred förståelse och erfarenhet av HR-området. Har du arbetat med kommun-/region övergripande arbete och samtidigt har kunskaper i Heroma och dess moduler ses detta som meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är det dig vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Så snart som möjligt enligt överenskommelse
Publicerad
2022-11-24
Ansök senast
2022-12-11

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C110754 - 2022Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.