• Halmstads webbplatser

Stödassistent, boende och korttid

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen arbetar för att ge stöd och hjälpa barn, ungdomar, familjer och personer med funktionsnedsättning eller beroendeproblem. Vi arbetar även med uppsökande och förebyggande insatser. Grundläggande för oss är att vi bemöter varandra på ett respektfullt sätt – såväl våra brukare som oss medarbetare emellan.

Prästvägen är ett gruppboende med fem inneboende personer. Personalgruppen har en fin dynamik där det finns en uttalad respekt för varandra och en öppenhet inför varandras åsikter. Jag har arbetat här i många år nu. Det är en fin grupp att arbeta i och jag har trivts varenda dag. Som blivande kollega är det viktigt att tänka på att ha ett lugn, lyhördhet och empati inför de olika situationer som kan uppstår vid arbete med olika funktionsvariationer. /Carita

Arbetsuppgifter

Jag heter Fiknete Qitaku och jag är enhetschef på gruppboendet på Prästvägen. Jag har en medarbetare som snart går i pension och söker nu en engagerad och gärna erfaren stödassistent som vill arbeta på Halmstad kommuns gruppbostad Prästvägen.

Gruppbostäder är boende för personer med intellektuell funktionsnedsättning och utvecklingsstörning. Prästvägen är en trevlig och välkomnande gruppbostad, Jag är stolt över att alla mina medarbetare bidrar till en härlig arbetsgrupp.
Som chef är det viktigt för mig att vara lyhörd, närvarande och engagerad i vardagen med medarbetarna. Som person är jag utåtriktad, vänlig och angelägen om att ge rätt stöd och service till våra brukare.

Du som söker ska kunna arbeta med delegering från ansvarig sjuksköterska för att utföra delegerade arbetsuppgifter som exempelvis läkemedelshantering. I uppdraget ingår också att föra social dokumentation där vi bland annat upprättar, följer upp och utvärderar genomförandeplaner. Arbetet sker alltid med stor respekt för brukarens integritet, självständighet, delaktighet samt inflytande, med målet att uppnå ett gott liv. I detta ingår att stödja brukarna med vardagliga uppgifter som städ, tvätt och matlagning.

För att klara av arbetsuppgifterna ställer jag krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga. Viktiga egenskaper för dina kommande kollegor är samarbetsförmåga, kommunikation och förmåga att arbeta i team kring brukaren. Du kommer medverka i verksamheternas kvalitetsutveckling och delta i olika möten, utbildningar och handledning.

För att passa hos oss behöver du vara trygg i dig själv, driven, vågar anta utmaningar och tänka utanför boxen. Dina personliga egenskaper är avgörande för att du ska trivas hos oss.

Arbetstid enligt schema, dag/kväll, journatt och helger.

Kvalifikationer

Som kollega och medarbetare hos oss ser vi att du har en komplett utbildning från omvårdnadsprogrammet. Du har också läst kurser inom funktionshinderområdet.

Jag söker dig som har erfarenhet av att ha arbetat inom LSS med målgruppen. Där du arbetar stödjande och motiverande med brukaren, med ett lågaffektivt bemötande och med tydliggörande pedagogik. Du har också förmågan att ta emot delegering från ansvarig sjuksköterska.

Du som söker bör också ha en god kommunikativ förmåga samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, vana av att dokumentera samt grundläggande datorkunskaper.

Du behöver vara trygg i dig själv och ha en förmåga att behålla lugnet samt se lösningar. Det förekommer situationer i arbetet där det krävs att du som personal är lyhörd, tålmodig och har en förmåga att tolka och läsa av situationer och kunna hantera dessa lågaffektivt. Du är engagerad, intresserad och nyfiken på att lära dig mer under arbetets gång.

B-körkort är meriterande.

Vi har löpande urval och intervjuer under ansökningstidens gång så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: enligt överenskommelse
Publicerad
2024-03-28
Ansök senast
2024-04-10

Upplysningar

 • Fiknete Qitaku
  Enhetschef
  Telefon: 035-13 95 25
 • Kommunal
  Kommunal reception Facklig
  Telefon: 035-138070
 • Vision
  Telefon: 073-866 56 35

Ansökan

Referensnummer
C185539 - 2024Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har löpande urval och har intervjuer under ansökningstidens gång så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan.