Lärare fritidshem till Kälekens grundsärskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Kärlekens skola är en 4-9 skola med cirka 490 elever, belägen i stadsdelen Kärleken strax norr om centrala Halmstad. Kärlekens skola startade en ny grundsärskola och söker nu ytterligare medarbetare för arbete i grundsärskolan och fritidshemmet.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som lärare med elever i grundsärskola med inriktning fritidshem och vill vara med i utformandet av en ny verksamhet!

Som lärare med inriktning fritidshem kommer du, tillsammans med våra andra pedagoger på fritids, att ansvara för fritidshemsverksamhetens planering, genomförande, utvärdering och utveckling.

Du kommer att ingå i ett team där ni tar ett gemensamt ansvar för elevernas tid utanför lektionstid, såväl inne som ute och i spannet från åk 4 till åk 9. Rasterna innebär varierande arbetsuppgifter som vi tror startar i att bygga relationer med eleverna och som sedan utvecklas till trygghet & trivsel, rörelse & rekreation samt hjälp till elever att hitta sin funktion i ett socialt sammanhang.

Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan, i en prestigelös anda. Kollegiet erbjuds också stöttning i form av specialpedagog, speciallärare, skolkurator, skolsköterska, skolpsykolog och rektorer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med inriktning fritidshem. Erfarenhet från arbete i grundsärskola eller annat arbete med barn/ungdomar med intellektuella funktionsnedsättningar är önskvärt.

Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevernas behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

Rekryteringsprocessen sker löpande, sök därför gärna snarast.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2022-09-08
Ansök senast
2022-09-25

Upplysningar

  • Daniel Josefsson
    Rektor
    Telefon: 072-2096556
  • Lärarförbundet
    Till central expedition
    Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00751Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!