HR-administratör, vikariat

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

HR-avdelningen har i uppdrag att styra, samordna, följa upp och stödja förvaltningarnas och bolagens arbete inom områdena medarbetarskap, ledarskap, kompetens, hälsa och arbetsmiljö samt lön och villkor.

Arbetsuppgifter

Vill du vara en del av en avdelning med tempo, engagemang och hjärta? Är du en social och serviceorienterad person som gillar ordning och reda? Då kan vi erbjuda dig en omväxlande tjänst där du har möjlighet att få vara med där det händer mycket och får arbeta tillsammans med kollegor som har stor erfarenhet inom HR-området.

Som HR-administratör kommer du att vara avdelningens stöd i de administrativa delarna av HR-arbetet och en hjälp i det dagliga arbetet på avdelningen. Du kommer vara delaktig i många olika arbetsuppgifter och du kommer ha goda möjligheter att utvecklas i ditt arbete.

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att:
• Vara ett administrativt stöd till avdelningens chefer avseende HR-frågor
• Bistå avdelningen med service avseende fakturahantering
• Hantera kallelser, anteckningar och protokoll från olika mötesforum
• Administrera och boka kommunens utbildningar inkl. konferensbokningar
• Förbereda och sammanställa underlag inför möten m.m.
• Fördela ärenden via kommunens digitala system Artvise
• Sammanställa statistik och underlag
• Hålla koll och samordna motioner, remisser, revisionsrapporter och politiska uppdrag

Kvalifikationer

Vi söker vi dig som är strukturerad i ditt arbetssätt och värdesätter noggrannhet. Du trivs med att ge service till andra och är tillmötesgående och positiv i ditt bemötande. Du har lätt för att samarbeta med andra och stimuleras av att ha många kontaktytor såväl interna som externa. Vidare är du lösningsorienterad, ansvarsfull och flexibel och kan klara av att prioritera om när dagen inte blir som du hade tänkt dig.

Vi söker dig som nyligen har avslutat din högskole-/universitetsutbildning inom HR- området eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är viktigt att du har en förståelse för hela bredden inom HR-området och meriterande är om du har minst 1 års arbetslivserfarenhet inom HR.
Du behöver ha lätt för att kommunicera i såväl tal som skrift och erfarenhet av Officepaketet är ett krav. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2023-12-31
Tillträde
Snarast eller enligt ö.k.
Publicerad
2022-11-24
Ansök senast
2022-12-11

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
2022/00660Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Varmt välkommen med din ansökan!