• Halmstads webbplatser

Stödassistent Sigyns väg i Frösakull

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen arbetar för att ge stöd och hjälpa barn, ungdomar, familjer och personer med funktionsnedsättning eller beroendeproblem. Vi arbetar även med uppsökande och förebyggande insatser. Grundläggande för oss är att vi bemöter varandra på ett respektfullt sätt – såväl våra brukare som oss medarbetare emellan.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en erfaren, engagerad och flexibel stödassistent som vill arbeta hos oss på Sigyns väg i Frösakull, vilket är en traditionell gruppbostad för vuxna brukare med insatser för autism, intellektuell funktionsnedsättning och utvecklingsstörning.

Som stödassistent arbetar du stödjande och motiverande med brukaren, med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Arbetet sker alltid med stor respekt för individens integritet, självständighet, delaktighet samt inflytande, med målet att uppnå ett gott liv.

Det ingår också från sjuksköterska delegerade arbetsuppgifter såsom läkemedelshantering.

I uppdraget ingår att föra social dokumentation där vi bland annat upprättar, följer upp och utvärdera genomförandeplaner. Du medverkar i verksamheternas kvalitetsutveckling och deltar i olika möten, utbildningar och handledning. Arbetsuppgifterna ställer krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga. Vi ställer höga krav på samarbetsförmåga, kommunikation och att du förstår vikten av teamarbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetstiderna är enligt schema och varierar beroende på verksamhet, dag/kväll/ helg och journatt. Du kan vid behov få arbeta på andra enheter inom samplaneringsområdet.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har läst omvårdnadsprogrammet och har betyg för en komplett utbildning. B körkort är krav då vi samplanerar med Spelmansvägen och Nymansgatan och arbetet kan ske där vid vissa tillfällen.

Meriterande är även om du som söker har kunskap kring arbete med utmanade beteenden, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Du som söker bör också ha en god kommunikativ förmåga samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, vana av att dokumentera samt grundläggande datakunskaper.

Du behöver vara trygg i dig själv och ha en förmåga att behålla lugnet samt se lösningar. Det krävs att du som personal är lyhörd, tålmodig och har en förmåga att tolka och läsa av situationer och kunna hantera dessa Lågaffektivt. Du är engagerad, intresserad och nyfiken på att lära dig mer under arbetets gång.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Enligt överenskommelse
Publicerad
2024-03-20
Ansök senast
2024-04-07

Upplysningar

 • Kommunal
  Kommunal reception Facklig
  Telefon: 035-138070
 • Catharina Johansson
  Enhetschef
 • Vision
  Telefon: 073-866 56 35

Ansökan

Referensnummer
C182877 - 2024Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har löpande urval och har intervjuer under ansökningstidens gång så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag.

Välkommen med din ansökan!