Skolkurator till Söndrumsskolan f-6 (vikariat)

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Söndrumsskolan är en F-9 skola som ligger i västra delen av Halmstad, nära till hav och natur, med cirka 880 elever. I åk F-6 kommer det läsåret 23/24 att gå ca 480 elever.
Skolans enheter är fördelade på flera olika mindre hus vilket skapar en känsla av småskalighet och tillhörighet. Hos oss trivs man och har studiero vilket syns i våra resultat. Skolans utemiljö och direkta närhet till naturen möjliggör många olika aktiviteter, både för lärande och rekreation. Vår vision är ”Med trygghet, kunskap och trivsel lyckas vi tillsammans” vilket för oss självklart omfattar såväl elever och personal som vårdnadshavare. Hos oss behöver man aldrig känna sig ensam!

Arbetsuppgifter

Vår skolkurator ska vara föräldraledig och vi söker därför dig som vill fylla hennes plats under höstterminen -23 och eventuellt en del av vårterminen -24. Är du en engagerad och lösningsfokuserad skolkurator som vill vara en del av ett starkt elevhälsoteam och fortsätta bidra med att utveckla vår skola till att bli en skola där alla elever har möjlighet att nå så långt de kan utifrån sina förutsättningar?

Arbetet innebär att finnas och synas mycket ute i verksamheten, möta eleverna i sin skolvardag, arbeta nära såväl enskilda elever som grupper. Du kommer att stödja och samtala med elever som har det svårt med skolarbetet eller med miljön i skolan. Din roll är också att stötta och handleda skolans övriga personal i elevvårdsarbetet med enskilda elever, grupper av elever samt deras vårdnadshavare. Skolkuratorns arbete är också förebyggande, du kommer att ge råd och hjälp för att förbättra skolmiljön och arbeta för att förebygga mobbing. Som skolkurator sköter du kontakten med Centrala elevhälsan, BUP, habiliteringen, socialtjänsten och polis.

Du kommer att ingå i vårt elevhälsoteam tillsammans med skolsköterskor, specialpedagoger, speciallärare och rektorer. Du kommer att arbeta med elevhälsofrågor direkt mot elever och personal samt ansvara för att ge information i skolsociala frågor.

I ditt arbete på skolan ställs du dagligen inför många olika utmaningar och det är därför viktigt att du trivs med att arbeta med komplexa frågor, analysera och bryta ner problem. Du måste kunna arbeta självständigt, vara tydlig och lyhörd samt kunna anpassa dig efter elevers, vårdnadshavares och skolans behov.

Vi tror på att arbeta i team och att ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra skillnad för att våra elever ska få en bra skolgång. Skolans vision är Med trygghet, kunskap och trivsel lyckas vi tillsammans vilket vi dagligen arbetar för att alla elever, all personal och alla som kommer i kontakt med oss ska få uppleva.
Vi kommer att ha intervjuer fortlöpande under ansökningsperioden.
Varmt välkommen med din ansökan till Söndrumsskolan F-6!

Kvalifikationer

Utbildning - Krav
Socionomexamen eller högskolexamen, 180 hp med en inriktning inom beteendevetenskap som arbetsgivaren anser lämpligt samt 30 hp socialrätt. Meriterande är utbildning/kurser inom samtalsmetodik, utvecklingspsykologi, brottsbalken och familjerätt.

Erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar är meriterande.

Du har en stor förmåga att bygga positiva relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är engagerad, lösningsfokuserad och ser möjligheter utifrån givna förutsättningar. Du har en förmåga och vilja att påverka vår skolkultur samt vara med och utveckla skolans elevhälsoarbete.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 230801 eller enligt överenskommelse. Vikariat på en termin, ev upp till ett läsår.
Publicerad
2023-03-02
Ansök senast
2023-03-21

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00176Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!