Barnskötare till Kajutans förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Kajutans förskola ligger i centrala Halmstad nära hav och skog. Förskolan har plats för 5357 barn fördelat på två arbetslag. På Kajutans förskola arbetar vi projektinriktat. I projektet utgår vi ifrån barnens intressen och erfarenheter för att ge barnen möjlighet att utvecklas mot målen i våra styrdokument.

Våra arbetslag består av fyra respektive sex personer, ett som har övergripande ansvar för de äldre barnen på Ankaret och ett som har det övergripande ansvaret för de yngre barnen på Seglet. Varje arbetslag är indelade i tre respektive två par under delar av dagen, där varje par har huvudansvar för en mindre grupp barn. Du kommer att befinna dig i flera olika sammanhang där du förväntas bidra till förskolas utveckling och måluppfyllelse, i paret, i arbetslaget och på hela enheten.

Vi söker nu en barnskötare till kajutans förskola.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår förskola och ta den till framtiden genom att bli en del av en flexibel organisation där man som pedagog arbetar i olika lärgrupper. Teamet är alltid i fokus för att skapa en tydlig och hållbar organisation som ger effekter på kvaliteten i undervisningen.

Kajutans förskola har en pedagogisk utvecklare och samordnare anställd som arbetar övergripande med förskolans pedagogiska utveckling och finns som stöd för alla pedagoger både i handledning och i undervisningen. Vi har även en specialpedagog kopplat till förskolan och som är med och driver och utvecklar barnhälsoarbetet. Du kommer att ha nära samarbete med pedagoger på hela förskolan utifrån att vi befinner oss i en flexibel organisation där teamet är viktigt för att kunna ha barnen i fokus. Ett nära och flexibelt samarbete sker även med Kastanjealléns förskola som leds av samma rektor.

Du som söker vet att arbeta i förskolan är ett av världens bästa yrken och du förundras över barns nyfikenhet och kreativitet. Du känner ett stort engagemang gällande ditt arbete och drivs av lusten att varje dag finna de där stunderna när barnens stjärnögon gnistrar av lust att utforska, undersöka och lära sig nya saker. Du har förmågan att arbeta utifrån läroplanens uppdrag tillsammans med förskollärarna. Du är väl förtrogen med Lpfö18 och har förmågan att granska ditt eget pedagogiska ledarskap som ett led i att uppnå hög kvalitet i utbildningen och undervisningen. Du har ett genuint intresse för att kontinuerligt och systematiskt dokumentera, följa upp, analysera och utvärdera utbildningen och undervisningen med förskollärarna så att den utvecklas i enlighet med läroplanens mål. Du ska bidra till att läroplanens grundläggande värden genomsyrar verksamheten.

Kvalifikationer

Utbildad barnskötare.
Du har utbildat dig för att lära tillsammans med de yngsta barnen i utbildningsväsendet, barnen i förskolan. Utifrån det ser du till varje barns lärprocess och ser det som en självklarhet att sätta barnen i fokus. Du som person är uppmärksam och nyfiken i mötet med barn och mån om en god samverkan och kommunikation med vårdnadshavare och kollegor. Du ser barnets möjligheter och med fokus på lärandet skapar du lärmiljöer och undervisning som främjar barnens nyfikenhet och utmanar deras tankar. Du bidrar till att kartlägga barngruppen och miljöerna så att utveckling sker. Barnen inkluderas, görs delaktiga och får inflytande över sitt eget lärande. Barnen på Kajutans förskola skall hela tiden befinna sig i en demokrati, där deras röster är värdefulla och ska lyssnas på. Du är handlingskraftig, självständig, lugn och lyhörd för barnens/barnets behov där ett relationellt och salutogent förhållningssätt står i fokus. Digital dokumentation är en del av uppdraget och ingår i det dagliga arbetet, därför behöver du ha en god vana av att arbeta med IT-verktyg.

Vill DU bidra till att utveckla en förskola som är barnens arena, en plats där alla barn är huvudpersoner i sitt eget lärande och där deras delaktighet och inflytande tas på allvar? Då är DU den vi söker!

Stor vikt läggs vi personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2023-01-19
Ansök senast
2023-02-02

Upplysningar

  • Linda Magnusson
    Rektor
    Telefon: 0720-84 31 92
  • Kommunal
    Telefon: 035-138070

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00056Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!