• Halmstads webbplatser

Elevassistent till Ranagårdsskolans anpassade grundskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Ranagårdsskolan ligger i det nybyggda bostadsområdet Ranagård och ska bli en anpassad grundskola 1-9 för 45 elever; där kommer också finnas en F-9 skola för 800 elever, mötesplats för unga efter skoltid och ett kombinerat skol- och folkbibliotek. Samarbete och samnyttjande mellan de olika verksamhetsformerna kommer att ske.Skolan kommer tas i bruk till höstterminsstarten 2024.

Att arbeta på Ranagårdsskolan innebär att du ingår i ett lag med olika lagdelar men där alla är viktiga för det slutgiltiga resultatet. Att få vara med och öppna en helt ny skola är för många en dröm. Nu kan den möjligheten finnas för dig! Den anpassade grundskolan är en befintlig verksamhet som tidigare funnits i Getinge. Du kommer att ingå i ett kollegium som arbetar med medvetna pedagogiska handlingar som utvecklar eleverna till att bli självständiga och ansvarstagande världsmedborgare!

Vår drivkraft är att i alla lägen göra det som är bäst för eleverna. Vi lever efter Ranagårdsskolans vision att bli den bästa möjliga skolan för våra elever. Detta ställer stora krav på oss som arbetar i verksamheten.

Arbetsuppgifter

Till att börja med kommer du få den fantastiska möjligheten att tillsammans med andra starta upp och utveckla verksamheten på Ranagårdsskolan.

Att arbeta som elevassistent innebär att du följer eleverna under hela deras dag hos oss. Det krävs att du har ett genuint intresse och en djupare förståelse för elevernas behov. Du kommer att stötta eleven i sociala situationer, träna på vardagliga uppgifter, stödja eleven i olika aktiviteter på raster, i omklädningsrum, vid toalettbesök, måltider, förflyttningar, utflykter med mera.
Du har ett nära samarbete med undervisande lärare där du både får instruktioner och samverkar kring hur arbetet ska utföras. I din roll ingår att ha tät kontakt och ett nära samarbete med övrig personal på skolan och andra aktörer kring eleverna. Att ha kontakt med vårdnadshavare ingår i rollen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med fullständig gymnasieutbildning med examen, så som elevassistentutbildning eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Du har erfarenhet av att arbeta i anpassad grundskola eller liknande uppdrag med barn och ungdomar. Vi ser att du har kunskap om intellektuell funktionsnedsättning. Det är meriterande om du har kunskap kring TAKK och AKK.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser att du har en god samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer då arbetet innebär många kontaktytor med elever, personal och vårdnadshavare. Du har ett öppet, tillmötesgående och problemlösande förhållningssätt. Du är självgående och strukturerad och har förmåga att självständigt lösa arbetsuppgifter. Du är flexibel och har lätt för att ställa om ditt förhållningssätt efter nya omständigheter.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 2024-08-05 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-05-30
Ansök senast
2024-06-13

Upplysningar

  • Matilda Bengtsson
    Biträdande rektor
    Telefon: 0790-61 02 78
  • Kommunal, central expedition
    Telefon: 035-13 80 70

Ansökan

Referensnummer
C195865 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!