Familjerådgivare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter

Familjerådgivningen i Halmstad behöver en ny kollega!

Familjerådgivningen arbetar med relationsbehandling vid samlevnadsproblem. Arbetet innefattar krisbehandling, korta fokuserade eller längre bearbetande samtalskontakter med par, familjer och enskilda. Vi arbetar också utåtriktat i form av information, konsultation och utbildningar i olika former.
Om familjerådgivningen

Vår familjerådgivning består av sju tjänster och en enhetschef. Samtliga av familjerådgivarna är socionomer med steg 1 utbildning. I gruppen finns också andra vidareutbildningar som till exempel i sexologi, EFT, IBCT. Tillsammans har vi många års erfarenhet av psykosocialt och psykoterapeutiskt arbete. Du kommer ingå i en välutbildad och erfaren arbetsgrupp som gärna diskuterar olika ståndpunkter utifrån vår profession.

Vi har en kompetensutvecklingsstege som bland annat innebär att du får individuell handledning i 60 timmar i syfte att implementera din utveckling som familjerådgivare. I ditt arbete har du ett självständigt behandlingsansvar vilket i praktiken ställer höga krav både på dig och din delaktig i arbetsgruppen.
Vi har extern handledning, kreativa behandlingsverkstäder och är HBTQi certifierade. Vi arbetar utifrån MFOFs (Myndigheten för Familjerätt och Föräldraskapsstöd) riktlinjer och är medlemmar i vår intresseorganisation KFR (Föreningen Sveriges kommunala familjerådgivare). Nyligen var vi arrangör för en nationell konferens för Sveriges kommunala familjerådgivare.

Familjerådgivningen servar invånare i Halmstad och Hylte kommun. Vi är lokaliserade i centrala Halmstad. Vi har gemensam kvällsmottagning en kväll i veckan.

Som anställd i kommunen erbjuds du friskvårdbidrag och möjlighet till aktiviteter genom personalföreningen Hjärtat.

Vi söker dig som har ett högt engagemang och delar vår ambition att erbjuda par och familjer det allra bästa stödet för att kunna leva i goda relationer.

Tveka inte med din ansökan då vi går igenom dem regelbundet.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha socionomexamen. Du behöver också ha relevant vidareutbildning motsvarande minst grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) innefattande handledning och egenterapi samt erfarenhet av familjeterapeutiskt /psykosocialt behandlingsarbete.

Meriterande är erfarenhet av arbete som familjerådgivare samt utbildning i sexologi, utvärderade parterapimetoder, EFT, IBCT och FIT (feedbackinfomed treatment). Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2023-03-08
Ansök senast
2023-03-26

Upplysningar

 • Anette Berglund
  Enhetschef
  Telefon: 035-182722
 • René Beekhuis
  Familjerådgivare, Akademikerförbundet SSR
 • Johanna Duncalf
  Facklig representant Vision
  Telefon: 035-138744
 • René Beekhuis
  Familjerådgivare
  Telefon: 035-182721

Ansökan

Referensnummer
SN2023/00077Ansök

Övrig information

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.
Halmstads kommun erbjuder friskvårdsbidrag